Prezidentas: ES plėtra padėtų užtikrinti taiką ir stabilumą Europoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį telefonu kalbėjosi su Moldovos Prezidente Maia Sandu. Lietuvos ir Moldovos vadovai aptarė saugumo situaciją regione ir Moldovos eurointegracijos klausimus.

Prezidento teigimu, Moldovai jau pavyko pasiekti progresą įgyvendinant europines reformas ir Europos Komisijos rekomendacijas, tačiau yra būtina dėti papildomų pastangų ir sutelkti politinę valią dėl ryškaus proveržio.

„Lietuva tvirtai palaiko Moldovos siekį tapti ES nare. Ši šalis demonstruoja pagarbą europinėms vertybėms, palaiko bendrą ES užsienio politiką ir efektyviai įgyvendina reformas. ES plėtra padėtų užtikrinti taiką ir stabilumą Europoje“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad ateinantys keli mėnesiai bus labai svarbūs Moldovos eurointegracijai: lapkričio 8 d. Europos Komisija paskelbs ataskaitą dėl rekomendacijų įgyvendinimo pažangos, o gruodžio mėnesio Europos Vadovų Taryboje bus priimti sprendimai dėl ES narystės derybų pradžios.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-31 16:34
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal