Prezidentas pareiškė užuojautą dėl signataro B. Kuzmicko mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataro Bronislavo Kuzmicko mirties.

Pasak šalies vadovo, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, Kovo 11-osios signataras Bronislavas Kuzmickas buvo akademinės bendruomenės atstovas, atidavęs savo jėgas ir išmintį Lietuvos išsivadavimo sąjūdžiui ir nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimui.

„Dar iki Sąjūdžio įsisteigimo filosofas Bronislavas Kuzmickas buvo vienas tų, kurie plėtė laisvos minties ribas Filosofų klube. Išmintinga ir brandi Bronislavo Kuzmicko laikysena Sąjūdžio iniciatyvinėje grupėje ir Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Prezidiume daug pasitarnavo telkiant įvairiopą Lietuvos visuomenę bendram tikslui – laisvos valstybės kūrybai“, – teigia šalies vadovas.

Už nuopelnus valstybei B. Kuzmickas apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi ir Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Šalies vadovas reiškia nuoširdžią užuojautą B. Kuzmicko artimiesiems ir bendražygiams.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-06 18:23
Politika
pasidalinti
atgal