Prezidentas Pakruojyje: Lietuva turi auginti investicijas į gynybos pramonę

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su komanda dirbo Pakruojyje.

Susitikime su Pakruojo rajono savivaldybės meru Sauliumi Margiu ir rajono vadovybe Prezidentas aptarė kelių būklę rajone, švietimo ir sveikatos reformos eigą, regioninių plėtros programų eigą, kitus rajonui aktualius klausimus.

Meras pristatė šalies vadovui ryžtingus savivaldybės sprendimus dalyvauti sveikatos reformoje, kurie turėtų padėti išsaugoti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą rajono gyventojams.

Prezidentas pažymėjo, kad labai svarbu, jog Pakruojo savivaldybė aktyviai vykdo „Lygaus starto“ programą, vis daugiau rajono vaikų pavežėjant į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Šalies vadovo požiūriu gerosios praktikos pavyzdys yra ir tai, kad Pakruojo savivaldybėje socialinių paslaugų centrai veikia ne tik miesto teritorijoje, bet yra decentralizuoti arčiau klientų: rajone veikia 13 vaiko dienos centrų, kurių didžioji dalis kaimuose.

Prezidentas apsilankė AB „Detonas“ Pakruojo padalinyje, kur su įmonės vadovybe aptarė jos galimybes prisidėti prie Lietuvos gynybos pramonės pažangos, taip pat galimybes dalyvauti Ukrainos atstatymo programose.

Šalies vadovas pažymėjo, kad vienas svarbiausių veiksnių užtikrinant šalies saugumą ir gynybą - gynybos priemonių prieinamumas nepriklausomai nuo besikeičiančios tarptautinės politikos ir saugumo aplinkos, bei technologinis pranašumas prieš potencialų priešininką.

„Nacionalinė gynybos pramonė yra neatsiejamas ir itin svarbus šalies saugumo ir gynybos elementas, užtikrinantis gynybos priemonių prieinamumą bei didesnę autonomiją priimant sprendimus. Lietuva turi auginti savo investicijas į gynybos pramonę dar ir dėl to, kad jos sukuria galimybę technologinei pažangai kitose ekonomikos šakose, prisideda prie visos šalies ekonomikos plėtros“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad Valstybės gynimo tarybos patvirtintas Visuotinės valstybės gynybos planas, kuriuo apibrėžiamas piliečių organizacijų, valstybės institucijų bei kiekvieno ūkio subjekto vaidmuo ginant valstybę, duos papildomą impulsą glaudiems Krašto apsaugos ministerijos santykiams su Lietuvos gynybos pramonės įmonėms bei įmonėmis, gaminančiomis dvigubos paskirties produkciją, bei sukurs galimybes naujoms sinergijoms.

Prezidentas aplankė Pakruojo rajono Sigutėnų kaimo bendruomenę, dalyvaujančią šalies vadovo inicijuotoje „Lietuvos galios“ iniciatyvoje.

Darbo dienos pabaigoje Prezidentas su pirmąja ponia susitiko su Pakruojo rajono bendruomene.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-07 17:48
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal