Prezidentūroje vyks penktasis Regionų forumas

Penktadienį, rugsėjo 10 dieną, Prezidento rūmuose vyks Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotas kasmetinis Regionų forumas, skirtas svarbiausiems regioninės politikos klausimams aptarti. Jau penktą kartą vyksiantis forumas tradiciškai organizuojamas kartu su Vidaus reikalų ministerija (VRM) ir Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA).

Pirmojoje renginio dalyje, kuri prasidės 9 val. 30 min. Prezidento rūmų Kolonų salėje, bus pristatyta Regionų plėtros programų įgyvendinimo eiga, diskutuojama apie reformas švietimo ir sveikatos srityse. Sveikinimo žodžius tars Prezidentas Gitanas Nausėda, LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Pranešimus pristatys švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė. Diskusijoje dalyvaus ministerijų atstovai, savivaldybių merai bei ekspertai.

Antroji forumo dalis prasidės 13 val. Baltojoje salėje ir bus skirta diskusijai apie šalies kelių būklę ir susisiekimo infrastruktūros gerinimą. Sveikinimo žodį tars šalies vadovas, pranešimus skaitys LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius, ekonomistas Marius Dubnikovas, Prezidento patarėjas Nerijus Kaučikas.

Žiniasklaidos dėmesiui:

09.0009.30 val. žiniasklaidos atstovai turės galimybę Prezidento rūmų Kolonų salėje pakalbinti savivaldybių merus.

09.3012.00 val. vyksianti Regionų forumo dalis bus transliuojama tiesiogiai. Žiniasklaidos atstovai turės galimybę filmuoti ir fotografuoti.

10.2010.50 val. ir 12.0012.45 val. numatomų pertraukų metu bus galimybė pakalbinti savivaldybių merus.

12.15 val. Spaudos centre vyks Prezidento patarėjo vidaus politikos klausimais P. Baltoko, LSA prezidento M. Sinkevičiaus bei VRM viceministro A. Abramavičiaus spaudos konferencija.

13.0015.45 val. Prezidento rūmų Baltojoje salėje vyksianti antroji dalis bus transliuojama tiesiogiai. Žiniasklaidos atstovai turės galimybę nušviesti renginį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2023-11-09 16:12