Ministrė A. Armonaitė: Lietuva gali tapti Web3 inovacijų centru

Visuomenės, valdžios institucijų švietimas ir verslo bei politikų, reguliuotojų bendradarbiavimas gali padėti Lietuvai tapti svarbiu Web3 technologijų centru. Apie tai kalbėta praėjusį ketvirtadienį Vilniuje vykusioje tarptautinėje Web3 konferencijoje. Ji taip pat parodė, kas jau dabar vyksta šiame naujos kartos interneto technologijų sektoriuje, ir kokių galimybių jis žmonėms gali atnešti ateityje.

„Web3 yra naujas etapas, kuris paskatins inovatyvių verslo modelių sukūrimą ir skaitmeninės ekonomikos plėtrą. Nuo blokų grandinės technologija paremtų išmaniųjų sutarčių, skaitmeninių pinigų iki skaitmeninės tapatybės sprendimų – Web3 technologijos jau dabar atveria daug naujų galimybių verslams ir gyventojams. Lietuva gali pirmauti šioje srityje ir būti ne tik FinTech, bet ir Web3 inovacijų centru“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra jau antros Web3 konferencijos globėja. Šiemet tris programas turėjęs renginys, suburtas lietuviškosios asociacijos „Crypto Economy Organisation” (CEO) ir pasipildęs specialia programa, skirta Lietuvos mokyklų bendruomenei, surinko beveik 900 dalyvių, iš kurių net 60 proc. lankėsi ir pirmojoje Web3 konferencijoje. Edukacinę ir nemokamą dalį kuravo Vilniaus Universiteto Verslo mokykla.

„Mes labai tikimės, kad tokia privataus sektoriaus iniciatyva padės jaunajai kartai ir jos mokytojams geriau suprasti naujas technologijas, paskatins ir Vyriausybės, Seimo atstovus rasti būdų, kaip Lietuvai užauginti daugybe Web3 profesionalų, be kurių mes negalėsime konkuruoti pasaulinėje rinkoje. Mūsų asociacija pasirengusi aktyviai dalyvauti auginant tokių profesionalų kartą“, – pabrėžia Skaistė Budbergytė-Zabielaitė, CEO vadovė.

Kad šiame sektoriuje yra daug ko mokytis, rodo ir renginyje aptartų temų sąrašas. Kalbėta apie Web3 įtaką finansų, žaidimų, apskritai pramogų sektoriui, nagrinėtos decentralizuotos aplikacijos ir organizacijos, nauji būdai pasiekti auditorijas ir klientus, nauji būdai investuoti, rinkos signalai, ką gali atnešti "skaitmeninis euras", kokios yra decentralizuotų ir tradicinių finansų sankirtos, kas laukia darbo rinkos, koks yra dirbtinio intelekto ir Bitkoino vaidmuo Web3 pasaulyje, kokių saugumo iššūkių kyla ir t.t.

„Besikeičiančios technologijos reikalauja atvirumo joms ir nuolatinio žinių atnaujinimo. Tikimės, kad ir šiemetinis renginys prie to stipriai prisideda. Mano manymu, pagrindinis darbas ir edukacija vyksta dar iki renginio. Tuomet mes kalbamės su vietiniais verslo, viešojo ir akademinio sektorių atstovais, pasakojame apie Web3 ir jo atnešamas naudas bei galimybes. Be to, užsienio svečiams bei pranešėjams pristatome Lietuvą kaip sparčiai besikuriantį ir, tikiuosi, labai greitai bent jau regione pirmausiantį Web3 inovacijų centrą“, – apibendrina „Crypto Economy Organisation” vadovė.

Pranešimą paskelbė: Budinti komunikacija, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-13 10:13
Švietimas ir mokslas, ITT
pasidalinti
atgal