Lietuvos ir Lenkijos vadovai aptarė saugumo situaciją ir paramą Ukrainai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį telefonu kalbėjosi su Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda. Lietuvos ir Lenkijos vadovai aptarė saugumo situaciją regione, karo Ukrainoje eigą ir paramos Ukrainai klausimus.

Lietuvos Prezidentas pabrėžė, kad Europos kaimynystėje kylant naujų konfliktų, svarbu išlaikyti tarptautinės bendruomenės dėmesį Ukrainai. Šalies vadovo teigimu, Lietuva ir Lenkija privalo ne tik toliau aktyviai remti Ukrainą, bet ir telkti sąjungininkus bei partnerius, kad būtų išlaikytas paramos greitis bei mastas.

„Lietuva ir Lenkija puikiai supranta Ukrainos pergalės prieš Rusiją svarbą. Tai – vienintelis kelias, siekiant taikos ir stabilumo Europoje. Negalime leisti karo nuovargiui įsigalėti, turime ir toliau išlaikyti paramą Ukrainai tarptautinės darbotvarkės prioritetų sąrašo viršuje“, – kalbėjo Prezidentas.

Pokalbio metu Prezidentas pabrėžė, kad, saugumo situacijai regione negerėjant, Lietuva aktyviai investuoja į gynybą. Pasak šalies vadovo, Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas užtikrinant regiono saugumą tiek dvišaliu formatu, tiek ir NATO – itin svarbus.

Prezidentas G. Nausėda akcentavo būtinybę efektyviai įgyvendinti NATO viršūnių susitikime Vilniuje priimtus sprendimus dėl NATO rytinio flango stiprinimo, taip pat skirti didesnį dėmesį karinio mobilumo regione gerinimui.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-14 18:32
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal