Šalies vadovas priėmė šešių teisėjų priesaikas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimus, trečiadienį pasirašė dekretą dėl šešių teisėjų skyrimo bei priėmė jų priesaikas.

Prezidentas pabrėžė, kad šiandien ištarta teisėjo priesaika yra viešas pasižadėjimas, kurio naujieji teisėjai turės laikytis bet kokiomis aplinkybėmis. Savo veiksmais teisėjai lems Lietuvos žmonių požiūrį į teismus, tikėjimą teisingumu ir valstybės galia apginti jų teises bei teisėtus interesus.

„Kiekvienam iš Jūsų teks didelė garbė – ir dar didesnė atsakomybė – teisingumą vykdyti Lietuvos Respublikos vardu. Eidami teisėjo pareigas, susidursite su nepaprastai sudėtingais iššūkiais. Nagrinėdami bylas, turėsite ne tik taikyti teisės normas, bet ir nešališkai spręsti žmonių likimus. Nuo šios akimirkos privalote atminti, kad konstitucinė vertybė – priimti teisme ne bet kokį, o būtent teisingą sprendimą“, – sveikindamas prisiekusius teisėjus sakė šalies vadovas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad neabejoja, jog nelengvame teisėjo profesijos kelyje naujiesiems teisėjams visada padės aukšta kvalifikacija ir puikios teisinės žinios, kurias jie pademonstravo atrankos metu. „Niekada nepamirškite savo priesaikos, išlikite tvirti ir nepriklausomi. Tegul Jūsų neapleidžia drąsa, kantrybė ir teisingumo siekis“, – sakė Prezidentas.

Prezidento dekretu Agneta Bulakė paskirta Alytaus apylinkės teismo Prienų rūmų teisėja, Rūta Miškinytė – Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmų teisėja, Agnė Stanevičiūtė – Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos pareigas, Lukas Valauskas paskirtas Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėju, Mindaugas Vegys – Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmų teisėju, Monika Vyšniauskienė – Tauragės apylinkės teismo Šilalės rūmų teisėja.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-15 11:59
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
pasidalinti
atgal