Prezidentas priėmė Gvinėjos Respublikos ir Nepalo ambasadorių skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį priėmė Gvinėjos Respublikos ambasadoriaus Aliou Barry ir Nepalo ambasadoriaus Ramo Swartho Ray skiriamuosius raštus.

Susitikime su Berlyne reziduojančiu Gvinėjos Respublikos ambasadoriumi Prezidentas pabrėžė interesą skatinti dvišalį bendradarbiavimą, ypač tokiose perspektyviose srityse kaip atsinaujinanti energetika, žemės ūkis, informacinės technologijos. Su naujuoju ambasadoriumi šalies vadovas aptarė saugumo situaciją Vakarų Afrikos regione, taip pat Rusijos karo prieš Ukrainą globalias pasekmes, Rusijos atsakomybę už vykdomus karo veiksmus. A. Barry – pirmasis Gvinėjos Respublikos ambasadorius Lietuvai.

Susitikime su Nepalo ambasadoriumi Lietuvai šalies vadovas pabrėžė, jog Nepalas – svarbus Lietuvos partneris Indijos ir Ramiojo vandenynų regione. Prezidentas akcentavo augantį dvišalį akademinį bendradarbiavimą, vykstančius dėstytojų ir mokslininkų vizitus, studentų mainus. Šalies vadovo teigimu, turime potencialo ir toliau plėtoti dvišalius santykius švietimo, kultūros ir ekonomikos srityse. Susitikime Prezidentas pažymėjo, jog Lietuva palankiai vertina Nepalo poziciją dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą, smerkiančią invaziją ir reikalaujančią išvesti Rusijos kariuomenę iš Ukrainos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2023-11-15 15:07