Kvietimas žiniasklaidai: „Jono Karolio Chodkevičiaus Aukso medalio už Valstybės stiprinimo veiklą“ įteikimo ceremonija

Lapkričio 24 d. (penktadienį) 15 val. Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4, Vilnius) vyks iškilminga „Jono Karolio Chodkevičiaus Aukso medalio už Valstybės stiprinimo veiklą“ įteikimo ceremonija. Renginyje dalyvaus žinomi kultūros, mokslo, politikos veikėjai. 

„Skirdami šį apdovanojimą ieškojome žmogaus, kuris, veikdamas įvairiose srityse daro daugiau, nei jam priklausytų, kurio veikla stiprina Lietuvos saugumą. Medalis Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo vardu bus įteiktas šiuolaikiniam žmogui, veikiančiam renesansinės asmenybės principais“, – sako Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo vadovas Edmundas Jakilaitis. 

2021 metais „Jono Karolio Chodkevičiaus Aukso medalis už Valstybės stiprinimo veiklą“ buvo įteiktas paramą Ukrainai telkiančios organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjui ir vadovui Jonui Ohman.

2022 metais „Jono Karolio Chodkevičiaus Aukso medalis už Valstybės stiprinimo veiklą“ buvo įteiktas LR Krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui ir žurnalistui Andriui Tapinui už valstybės institucijų ir pilietinės visuomenės susitelkimą ir veikimą išvien ginant laisvę.

Dalyvavimą renginyje patvirtino: 

LR Prezidentas Gitanas Nausėda;

Pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas prof. Vytautas Landsbergis;

Kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir kiti garbūs svečiai. 

Jonas Karolis Chodkevičius (1570–1621) – vienas žymiausių XVII a. pradžios Europos karvedžių, LDK didikas, Šklovo ir Myšo grafas, nusipelnęs valstybės veikėjas: Žemaičių seniūnas, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didysis etmonas bei Vilniaus vaivada, pasižymėjęs švietimo ir kultūros srityse.

Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondą įkūrė žinomi visuomenininkai, mokslo ir kultūros atstovai. Fondas siekia įamžinti ir plačiai visuomenei pristatyti J.K. Chodkevičiaus asmenybę, skatina giliau pažinti šalies istoriją, kviečia piliečius veikti valstybės klestėjimo labui, skirti jėgas visuomeninei ir kultūrinei veiklai. Savo iniciatyvoms Fondas telkia privačių rėmėjų lėšas.

Laikas: lapkričio 24 d. (penktadienis) 15 val. 

Vieta: Vilniaus paveikslų galerija (Didžioji g. 4, Vilnius)

Pranešimą paskelbė: Aistė Simėnaitė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-23 09:00
Kultūra, Krašto apsauga, saugumas
Renginio pradžia
2023-11-24, penktadienis15:00
Renginio pabaiga
2023-11-24
Renginio vieta
Vilniaus paveikslų galerija (Didžioji g. 4, Vilnius)
Prisegti failai
pasidalinti
atgal