Prezidentas: NATO sąjungininkai privalo būti vieningi, stiprūs ir demonstruoti maksimalią parengtį

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su NATO tarptautinio Šiaurės ir Rytų korpuso vadavietės vadu gen. ltn. Jürgenu Joachimu von Sandrartu. Susitikime aptartas NATO regioninių gynybos planų, dėl kurių buvo sutarta NATO viršūnių susitikime Vilniuje, įgyvendinimas – taktinių planų rengimas, karinių pajėgų jiems priskyrimas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje pasiektas susitarimas dėl NATO rytinio sparno stiprinimo, rotacinio oro gynybos modelio ir regiono gynybos planų labai svarbus Lietuvos ir viso regiono gynybinių pajėgumų stiprinimui.

Pasak Prezidento, Lietuva yra suinteresuota kuo greitesniu ir efektyvesniu regiono gynybos planų adaptavimu ir kovine parengtimi, su tam priskirtais reikalingais sąjungininkų pajėgumais ir reikiama infrastruktūra bei pratybomis.

„Esame NATO priekinė linija. Aljansas yra stiprus tiek, kiek stiprios jo pažeidžiamiausios vietos, todėl NATO rytinio flango stiprinimas turi būti mūsų visu prioritetu. Agresyvus kaimynas mūsų pašonėje supranta tik vieną kalbą – jėgą, todėl turime būti stiprūs ir vieningi kaip niekad ir demonstruoti maksimalią parengtį. Tai geriausias atgrasymas“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas su NATO vadu taip pat aptarė Lietuvos indėlį į NATO pajėgų struktūras ir tarptautinio Šiaurės ir Rytų korpuso pajėgumus.

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos kariuomenės vadas gen. Valdemaras Rupšys.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-24 11:53
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal