Prezidentas apdovanojo Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį apdovanojo 2023 m. Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus.

„Jau tapo gražia tradicija, kad rugsėjo pradžioje kviečiu visus aktyviai judėti ir taip prisidėti prie žalios Lietuvos puoselėjimo. Džiugu, kad šiais metais prisijungė rekordiškai daug – per 111 tūkstančių dalyvių. Tai rodo, kad pamažu keičiame savo įpročius, vis labiau rūpinamės aplinka ir geriname savo fizinę bei emocinę sveikatą“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidento teigimu, pasirūpinti savo sveikata ir aplinka galime kiekvienas, o du mėnesius trunkantis Judumo iššūkis tėra įrankis ugdyti sveikam įpročiui aktyviai judėti visus metus, taršias transporto priemones keisti į ėjimą pėsčiomis ar važiavimą dviračiu, apskritai dažniau rinktis aplinkai draugiškus judėjimo būdus.

„Šių metų Nacionalinis judumo iššūkis išryškino, kad judėjimas yra ne tik sveikatai ir aplinkai naudingas užsiėmimas, bet ir gali tapti svarbia bendruomenes sutvirtinančia veikla. Kuo daugiau judame, tuo plačiau mums atsiveria netoli mūsų namų, darbo ar pramogų vietų esanti erdvė, tuo daugiau žmonių galime sutikti ir maloniai pabendrauti, pasidalinti savo rūpesčiais ar naujais sumanymais“, – pabrėžė šalies vadovas.

Šiemet iniciatyvoje dalyvavo visi Lietuvos miestai, miesteliai, aukštosios mokyklos, taip pat 90 proc. mokyklų, 1300 įmonių ir apie 1000 bendruomenių bei pasaulio lietuvių bendruomenių. Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai kartu žengė 40 mlrd. žingsnių ir net 780 kartų apėjo aplink Žemę.

Pasaulio lietuvių iššūkyje pirmąją vietą laimėjo Norvegijos lietuvių bendruomenė, antrą  Jungtinės Karalystės bendruomenė, trečią – Airijos lietuvių bendruomenė, didžiausią žingsnių vidurkį surinko Kanados lietuvių bendruomenė.

Bendruomenių iššūkyje nugalėtoja tapo Pilaitės bendruomenė, antra  Gyvatėlių bendruomenė, trečia  Naujamiesčio bendruomenė, didžiausią žingsnių vidurkį surinko Aleksandravėlės bendruomenė.

Aukštųjų mokyklų iššūkyje pirmąją vietą pelnė Vilniaus universitetas, antrąją  Mykolo Romerio universitetas, trečiąją  Kauno technologijos universitetas, didžiausią žingsnių vidurkį pasiekė Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centras.

Mokyklų iššūkyje triumfavo Vilniaus Vydūno progimnazija, aplenkusi Vilniaus „Žiburio“ pradinę mokyklą ir Pranciškonių gimnaziją, didžiausią žingsnių vidurkį pasiekė Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazija.

Organizacijų iššūkyje nugalėjo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos, antri liko UABIKI Lietuva“, treti  UAB „Kesko Senukai Lithuania“, didžiausią žingsnių vidurkį pasiekė Strigailiškio kaimo bendruomenė.

Miestų iššūkyje nugalėjo Vilnius, aplenkęs Klaipėdą ir Kauną, o didžiausią žingsnių vidurkį surinko Neringos miestas.

Šiais metais startavusiame Miestelių iššūkyje nugalėjo Kauno Akademijos miestelis, jis aplenkė Ringaudų ir Gruzdžių miestelius, o didžiausią žingsnių vidurkį surinko Tauragnų miestelis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-24 13:37
Sportas, Gamta, aplinkosauga
pasidalinti
atgal