KVIETIMAS ŽINIASKLAIDAI. Europos Komisijos nario Virginijaus Sinkevičiaus ir Ukrainos aplinkosaugos ir gamtos išteklių ministro Ruslan Strilets spaudos konferencija

Lapkričio 28 d. – gruodžio 1 d. Vilniuje Europos Komisija rengia Ukrainos žaliojo atkūrimo ir atstatymo konferenciją.

Keturių dienų konferencijos, kurią sudarys dvi dalys (politikos ir verslo), tikslas – apžvelgti Ukrainos atstatymo iššūkius ir kartu su Ukrainos politikos formuotojais, jos miestų merais ir verslo atstovais aptarti tvaraus atstatymo ir atkūrimo strategijas bei sprendimus.

KVIEČIAME Į SPAUDOS KONFERENCIJĄ

Lapkričio 28 d. 14 val. vyks bendra Europos Komisijos nario Virginijaus Sinkevičiaus ir Ukrainos aplinkosaugos ir gamtos išteklių ministro Ruslan Strilets spaudos konferencija. Ji vyks viešbučio „Holiday Inn“ konferencijų salėje (Šeimyniškių g. 1, Vilnius). Spaudos konferencija vyks lietuvių-anglų-ukrainiečių kalbomis su sinchroniniu vertimu.

Norinčius dalyvauti spaudos konferencijoje žiniasklaidos atstovus maloniai prašome registruotis e. paštu Karolina.Buozyte@ec.europa.eu, tel. +370 5 231 3186 iki lapkričio 28 d. 9 val.

Pagrindiniai faktai

  • Dėl Rusijos pradėto karo Ukrainos gamtai padaryta žala viršija 55 mlrd. eurų.
  • Apie pusė tūkstančio vandentvarkos įrenginių sunaikinta arba sugadinta.
  • Padaryta 1,4 mlrd. eurų žalos miškams.
  • 20 proc. saugomų gamtos teritorijų atsidūrė pavojuje.
  • Ukraina šiuo metu yra labiausiai užminuota šalis pasaulyje.

Ukrainai reikės didelės paramos tam, kad būtų lengviau atkurti karo nuniokotą šalį. Europos Sąjunga (ES) yra pasirengusi ją teikti glaudžiai bendradarbiaudama su tarptautiniais partneriais. ES teikia Ukrainai finansavimą, techninę pagalbą, padeda Ukrainai suderinti aplinkosaugos teisės aktus su ES teisynu.

Visa ES parama Ukrainai ir ukrainiečiams nuo karo pradžios siekia apie 85 mlrd. eurų. Europos Komisija pasiūlė sukurti specialią priemonę, pagal kurią 2024–2027 m. Ukrainai būtų teikiama nuosekli, nuspėjama ir lanksti parama, kurios bendra suma siektų iki 50 mlrd. eurų.

Konferenciją inicijavo ir joje dalyvaus Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius.

Konferencijoje taip pat dalyvaus Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Ukrainos aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministras Ruslan Strilets ir kiti garbūs svečiai.

Konferencijos programa skelbiama ČIA.

Pranešimą paskelbė: Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-24 16:48
ES
Renginio pradžia
2023-11-28, antradienis14:00
Renginio vieta
Viešbučio „Holiday Inn“ konferencijų salė (Šeimyniškių g. 1, Vilnius)
pasidalinti
atgal