Šalies vadovas pasveikino poetą Antaną A. Jonyną 70-mečio proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, poetą Antaną A. Jonyną 70-mečio proga.

„Esate vienas ryškiausių šiuolaikinės Lietuvos poetų, savąja kūryba perteikiantis vidinio pasaulio autonomijos siekiančio žmogaus gyvenimo perspektyvas. Ritmiški ir vizualūs pasaulio ar situacijų vaizdiniai skleidžiasi tiek meistriškoje, tiek ir kasdienėje – todėl artimoje – kalbinėje struktūroje“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžia svarų poeto įdirbį telkiant literatūros bendruomenę, jai atstovaujant kūrėjų asociacijose, taip pat veikimą įvairiose kūrybinėse iniciatyvose.

Šalies vadovas dėkoja Antanui A. Jonynui už vis didėjantį indėlį į Lietuvos kultūros istorijos lobyną, lietuvių kalba prabylančius pasaulio poezijos vertimus, taip pat už ukrainiečių tautos poezijos balso sklaidą Lietuvoje bei linki sveikatos, įkvėpimų ir kalbos grynumo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-26 08:00
Kultūra
pasidalinti
atgal