Prezidentas pasveikino Albaniją Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino Albanijos Respublikos Prezidentą Bajramą Begajį ir visus Albanijos žmones Nepriklausomybės dienos proga.

Šalies vadovas pasidžiaugė draugiškais Lietuvos ir Albanijos dvišaliais santykiais ir tvirta sąjungininkių partneryste Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Pasak Prezidento, Lietuva vertina Albanijos indėlį į saugumo ir gynybos užtikrinimą dalyvaujant priešakinių pajėgų batalione Baltijos regione, o mūsų šalis siejančias vertybes liudija tvirta Albanijos parama su Rusijos karine agresija kovojančiai Ukrainai tiek Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, tiek Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje.

„Tvirta vertybinė pozicija patvirtina, jog Albanija yra patikima ES partnerė, tvirtai apsisprendusi ir pasirinkusi stojimo į Europos Sąjungą kelią. Lietuva tvirtai remia Albanijos eurointegraciją ir yra atvira dalintis savo patirtimis ir gerosiomis praktikomis visose srityse“, - sveikinime rašė Lietuvos vadovas, pabrėždamas Albanijos padarytą reikšmingą pažangą vykdant būtinas eurointegracijos reformas.

Lietuvos vadovas Albanijos gyventojams palinkėjo visokeriopos gerovės, stiprybės ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-28 09:18
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal