Įmonės GERBŪVIO PROJEKTAI apyvartas augina plečiamas paslaugų paketas ir kelių projektai

Įmonė „Gerbūvio projektai“ įgyja pagreitį. Jau trečius metus sparčiai auga užsakymų portfelis, o nuo 2020 m. apyvarta kasmet auga kone dvigubai. 2023-aisiais įmonė tempo nemažino. 

Įmonė „Gerbūvio projektai“   jau 13 metų specializuojasi asfaltavimo, betonavimo, kelių statybos, trinkelių klojimo, mažosios architektūros, inžinerinių tinklų statybos, spec. technikos nuomos, grindinio elementų pardavimo ir kitų gerbūvio darbų srityse. Įmonės vadovas Antanas Magrinas pasakoja, kad anksčiau įmonė per metus įgyvendindavo po 2–3 stambesnius projektus, o 2023 m. užsakymų portfelyje buvo jau 15 projektų, kurių kiekvieno vertė – nuo 100 tūkst. eurų iki 1,5 mln. eurų. Per 2024 m. planuojama įgyvendinti dvigubai daugiau projektų nei praėjusiais metais. Įmonės proveržį lėmė susitelkimas į Lietuvos automobilių kelių direkcijos (Kelių direkcija) projektus, kuriuose dalyvauja kaip rangovai.

Tarp aplinkos projektų – išskirtiniai objektai

Įmonė dalyvauja svarbiuose visuomeniniuose projektuose. Vienas iš tokių yra Tauro kalno Vilniuje tvarkymo darbai. Sutvarkius kalno aplinką, ji bus pritaikyta miestiečių laisvalaikiui: bus renovuota senoji vaikų žaidimo aikštelė bei statoma nauja, įrengiamos ramaus poilsio ir sporto zonos su lauko treniruokliais, automobilių stovėjimo aikštelė. Kitas išskirtinis projektas – JAV architekto D.Libeskindo suprojektuotas ir sostinės Konstitucijos prospekte pastatytas „Artery“ verslo centras, kur įmonė įrengė apie 6,5 tūkst. kv. m dangos – nuo trinkelių iki masyvių betoninių ir granitinių grindinio plokščių, kurių svoris siekė ir 100 kg. Tai buvo ne tik naujos dangos įrengimo, bet ir demontavimo darbai, atliekami sudėtingomis sąlygomis, dideliame gylyje laviruojant tarp sostinės komunikacinių tinklų. Įmonės specialistai pademonstravo gebėjimą preciziškai įrengti posūkių zonas.

Vienas iš didžiausių pagal apimtis ir bene sudėtingiausių įmonės aplinkos įrengimo projektų buvo 2022 m. įgyvendintas projektas Molėtuose, „Teltonikos“ Technologijų centre, kai teko ne tik sutvarkyti aplinką – pakloti net 9 tūkst. kv. m betoninių trinkelių dangų, apželdinti, bet ir paruošti pagrindus 7 tūkst. kv. m ploto pastato grindims betonuoti. Tarp darbų – gerbūvio sukūrimas aplink modernų Kauno „Doko“ verslo centrą, atnaujinta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto aplinka, įgyvendinta nemažai kitų projektų, kur, be tradicinių aplinkos darbų, įrengti ir lietaus inžineriniai tinklai, automobilių stovėjimo aikštelės.

Įmonė dirba su vienais iš didžiausių statybos darbų rangovų Lietuvoje. Vienas iš jų yra UAB „Baltijos pašvaistė“. Pagal užsakovo reikalavimus buvo atliktas Raudondvario pl. 131C, Kaune, esamų automobilių stovėjimo aikštelių su pėsčiųjų takais įrengimas: nuo žemės darbų iki skirtingų raštų betono plytelių bei plastikinio korio suklojimo. Įrengta virš 3 km rūdinto plieno, gatvės bei vejos bortų, suklota arti 7 tūkst. kv. m betoninių trinkelių bei plastikinio korio dangos.

Šiuo metu pagal to paties užsakovo reikalavimus Kauno rajone (Kampiškių kaimas, Alšėnų g. 10) įgyvendinamas sudėtingas ir kruopštumo reikalaujantis BLS („Baltic Logistic Solutions“) sandėliavimo pastatų rekonstravimo projektas, kur atliekami žemės kasimo ir planiravimo, pagrindų įrengimo darbai, kelio dangos konstrukcijos įrengimas, asfaltavimas, dangos ženklinimas, teritorijos apželdinimas ir kiti gerbūvio darbai.

„Džiaugiuosi mūsų darbuotojais, kurie dirba kokybiškai, sparčiai. Vienas tokių projektų, kuris buvo įgyvendintas itin greitai – per 3 savaites – „Švaros brolių“ automobilių plovyklos Kaune (Baltų pr. 22) įrengimas bei aplinkos sutvarkymas. Sudėtingus darbus atlikome kartu su partneriais“, – pasakoja A.Magrinas.

Taip pat įmonė tvarkė KTU inžinerijos licėjaus aplinką, įrengė Elektrėnų centrinę aikštę, paveldo statusą turinčiame projekte „Kaunakiemio apartamentai“ įrengė Kaišiadorių bendrąsias erdves, atnaujino daugiabučių kvartalo Topolių g. 2, Kaune aplinką, taip pat rekonstravo Vilniuje esančios Kareivių gatvės pėsčiųjų takus.

Šiemet pradėtas ir VNO Vilniaus oro uosto rekonstravimo projektas, kuriame „Gerbūvio projektai“ kloja trinkeles, montuoja vejos bei betoninius ir granitinius kelio bortus. Įmonė sulaukė kvietimo teikti pasiūlymus rekonstruoti Kauno ir Palangos oro uostus.

Sukaupusi patirties, įmonė gręžiasi į kelių projektus

2015 m. įmonė „Gerbūvio projektai“ gavo ypatingo statinio statybos rangovo atestatą, jai suteikta teisė vykdyti įvairios apimties kelių statybos, lauko inžinerinių tinklų statybos, kultūros paveldo ir kitus bendrastatybinius darbus. Įmonėje sutelkta aukšto lygio specialistų komanda, todėl darbai vykdomi pagal svarbiausią dabartinės rinkos formulę: greitai, profesionaliai, minimaliomis/optimaliomis sąnaudomis, užtikrinant aukščiausią darbų kokybę per trumpiausią įmanomą terminą.

Susisiekimo infrastruktūros projektų aprėptis – nuo kelių, gatvių tiesimo, teikiant pilną paslaugos paketą, kuriame darbai atliekami nuo pagrindo paruošimo iki asfalto paklojimo. Tai taip pat ir kelių remonto, kelkraščių sutvirtinimo, statybinių aikštelių įrengimo ir kitos gerbūvio įrengimo paslaugos.

Kelių direkcijos projektuose įmonė „Gerbūvio projektai“ vykdo kompleksinius darbus: nuo kelio statybos iki kelio gerbūvio darbų.

Šiuo metu įmonė atlieka rekonstravimo darbus viename iš magistralinio kelio A14 Vilnius‒Utena ruožų ir ruošiasi II etapo darbams, kuomet dar šiais metais bus atliktas to paties kelio kito ruožo darbai – kapitalinis remontas. Šiame projekte įrengiamos sudėtingos žiedinės sankryžos iš specialiai šiam projektui užsakomų granito bortų ir trinkelių. Įmonė sprendžia ne tik valdymo iššūkius, kylančius, kai objekte dirba daug brigadų, bet ir gaminių logistikos iššūkius, kuomet jų atgabenimą lemia pasaulinėje rinkoje esančios problemos, kaip vykstantys karai ar stringantys laivai, kuomet ieškoma geriausių alternatyvių sprendimų, norint užtikrinti projekto įgyvendinimą laiku.

Nors pastaruoju metu įmonė susitelkė į didžiuosius susisiekimo infrastruktūros projektus, užsakymų portfelyje taip pat yra dviračių takų, aikštelių, privačių gatvių projektai, montuojami lietaus nuotekų šuliniai, įrengiami kelio ar vejos borteliai bei teikiamos kitos susijusios paslaugos. Įmonė yra pasirengusi bendradarbiauti su partneriais, įrengiant kelius, drenažą ir atliekant kitus gerbūvio darbus.

„Mūsų atrama – kaupiamoji įmonės patirtis, kurios įgijome vykdydami įvairius projektus, tarp kurių – Kačerginėje rekonstruotos J.Janonio ir J.Zikaro gatvės kartu su šaligatviais bei pėsčiųjų takais, Kauno P.Kalpoko gatvėje įrengti betoniniai bortai ir trinkelės. Patirties suteikė ir darbai valstybinės reikšmės keliuose, pvz., rekonstruota apie 600 m kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė atkarpa, kur įrengėme bortus, paruošėme pagrindus betoninių trinkelių dangai ir ją išklojome. Taip pat dar pernai pradėtas valstybinės reikšmės rajoninio kelio Giraitė–Užliedžiai vieno iš ruožų kapitalinis remontas, sutvarkant sankryžas, praplatinant eismo juostą, renovuojant esamą kelią, įrengiant saugumo saleles, pėsčiųjų takus, sutvarkant kelkraščius, įrengiant kelio ženklus. Buvo atliekami ne tik statybos darbai, bet ir laboratoriniai bandymai, geodeziniai matavimai, laikino eismo organizavimas ir kitos statybos darbų procedūros“, – vardina įmonės vadovas A.Magrinas.

Pildo paslaugų paketą individualių namų aplinkai įrengti

„Pildome paslaugų paketą individualių namų aplinkai įrengti. Tad esame pasirengę ne tik tverti tvorą, sutvarkyti kiemą, įrengdami trinkelių dangas, apželdindami, įrengdami laistymo sistemą, bet galime sumontuoti terasą, kartu su partneriais įrengti šildomą baseiną“, – vardija A.Magrinas. Šias paslaugas įmonė teikia Vilniaus ir Kauno regionuose.

Lauko darbai paprastai sustoja šaltuoju metų laiku. Kad tuos mėnesius, kurie paprastai tampa priverstine pertrauka, būtų galima išnaudoti efektyviai, įmonė imasi naujos srities – vykdys vidaus apdailos darbus. Įmonėje dirba įvairios patirties specialistų, kurie taip pat geba atlikti ir šiuos darbus. Tad sezoniškumo įtakos įmonei pavyks išvengti.

Investuoja į įmonės pertvarką ir darbuotojus

Didėjantis užsakymų portfelis, sparčiai augančios apyvartos verčia imtis ir pačios įmonės pertvarkų. Įmonės vadovas ir savininkas A.Magrinas versle yra nuo 18 metų. Dirbęs ne tik vietos, bet ir užsienio rinkose, įgijęs įvairios patirties, jis susitelkė į įmonės „Gerbūvio projektai“ plėtrą. Tam pasirinko vadinamąjį organinį augimą – augimą iš vidinių resursų, užimant vis didesnę rinkos dalį. Tai yra augimas, kuriam reikia mažiau investicijų, nei pareikalautų kiti augimo būdai.

„Didelį dėmesį skiriu naujų darbuotojų paieškai, nes darbų apimtys ir jų pobūdis reikalauja investuoti į protus. Džiaugiuosi jaunais, išsilavinusiai žmonėmis, kurie ateina su idėjomis, pasiūlymais, su kuriais diskutuojame apie įmonės plėtrą ir kelius jai realizuoti, – sako A.Magrinas. – Mes suteikiame galimybę dirbti savarankiškai, realizuoti savo sumanymus ir prisidėti prie įmonės augimo.“

A.Magrinas versle vadovaujasi efektyviu principu: „matau siauras vietas – darau sprendimus“. Tokiu būdu įmonė plečia savo kompetencijas vykdyti bet kokios apimties statybos, remonto, rekonstrukcijos ar kultūros paveldo tvarkomuosius darbus, įgyvendinti projektus – nuo valstybinės reikšmės kelių iki miestų aikščių ir kitų viešųjų erdvių. Dar vienas įmonės principų – rūpestingai vykdomi projektai, tarp kurių – minėtas „Artery“ projektas, kur darbas žiemos sezonu buvo organizuotas dviem pamainom per parą, gruntas šildytas specialia įranga, įrengtas galingas apšvietimas, pastatytos didžiulės palapinės, taip užtikrinant, kad projektas bus įvykdytas laiku, pagal kliento nustatytus terminus.

Veržli, jaunatviška ir kvalifikuota komanda, kurią vienija bendros vertybės, atsakingas ir kūrybiškas požiūris, bendradarbiaujant su partneriais, užtikrina aukščiausią darbų kokybę, todėl įmonė „Gerbūvio projektai“ sulaukia pasiūlymų ne tik Lietuvos rinkoje, bet ir iš Vokietijos, Skandinavijos bei kitų šalių.

Įmonės „Gerbūvio projektai“ nuotr.

Pranešimą paskelbė: MB „Redakcija plius"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-09 11:30
NT, statyba
Prisegti failai
pasidalinti
atgal