Prezidentas pareiškė tvirtą Lietuvos paramą Moldovos eurointegracijai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį telefonu kalbėjosi su Moldovos Prezidente Maia Sandu. Lietuvos ir Moldovos vadovai aptarė Moldovos eurointegracijos procesą.

Per pokalbį šalies vadovas akcentavo nuoseklią Lietuvos paramą Moldovos integracijai į Europos Sąjungą. Prezidentas teigė, kad šalis padarė didelę pažangą įgyvendinant reformas ir Europos Komisijos rekomendacijas, tačiau būtina ir toliau dėti visas pastangas siekiant progreso, nes nuo jo priklausys šalies eurointegracijos greitis ir sėkmė. Pasak Prezidento, Moldovai ypač svarbu demonstruoti pažangą vykdant teisingumo sistemos reformą, kovojant su korupcija ir oligarchais. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi ir toliau dalintis patirtimi siekiant padėti Moldovai stiprinti reikiamus  gebėjimus Europos integraciniame kelyje.

„Kitą savaitę vyksiantis Europos Vadovų Tarybos susitikimas – itin svarbus tiek Moldovos, tiek Ukrainos eurointegracijos ateičiai. Būtina pasiekti ES vadovų sutarimą dėl šių šalių stojimo į ES derybų pradžios be jokių papildomų sąlygų. Tai yra geopolitinės reikšmės sprendimas, svarbus visai Europai. Turime pademonstruoti politinę valią ir žengti link didesnės ir stipresnės ES“, – sakė šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-08 14:21
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal