Prezidentas apdovanojo „Skaidrumo akademijos“ dalyvius ir mokinių konkurso nugalėtojus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį dalyvavo Skaidrumo šventėje, kur apdovanojo „Skaidrumo akademijos“ dalyvius ir mokinių konkurso nugalėtojus.

Šalies vadovas pasidžiaugė galėdamas šventėje išvysti gausų būrį jaunimo. Pasak Prezidento, susirinkę mokiniai geriausiai įkūnija šventinę šio renginio esmę.

„Su jaunimu siejame viltį, kad skaidrumas ir nepakantumas korupcijai dar giliau įsišaknys visuomenėje ir taps stiprios, teisingumu ir pasitikėjimu grįstos valstybės pagrindu, – sveikinimo kalboje sakė šalies vadovas. – Štai kodėl taip svarbu, kad vis daugiau mokinių ir klasių iš visos Lietuvos įsitraukia į konkursą ir mokosi praktikoje taikyti svarbiausius skaidrumo principus. Šios pamokos, neabejoju, pravers ne tik konkurso nugalėtojams, bet ir visiems dalyviams. Pravers Lietuvai, kuriai reikia toliau augti ir stiprėti.“

Prezidentas korupciją palygino su lėtine liga, kuri ilgą laiką vargina visuomenę ir griauna pasitikėjimą valstybės jėgomis, todėl daug dėmesio reikia skirti jai diagnozuoti, suvaldyti ir gydyti. Ne mažiau svarbu, šalies vadovo teigimu, užsiimti ir prevencija. Prezidentas pasidžiaugė, jog pastaruoju metu šioje srityje matome nemažai pažangos ir kad į antikorupcinę veiklą vis aktyviau įsitraukia privatus ir nevyriausybinis sektoriai, apie ką liudija ir „Skaidrumo akademijos“ veikla.

Renginio metu Prezidentas įteikė padėkas didžiausią metų pažangą padariusioms ir „Skaidrumo akademiją“ baigusioms organizacijoms, „Skaidrumo akademijos“ mentoriams, dalyviams ir mokinių konkurso „Skaidrumą kuriame kartu“ nugalėtojams.

Renginyje dalyvavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Linas Pernavas bei iniciatyvos „Skaidrumo akademija“ mentoriai, dalyviai, moksleivių konkurso nugalėtojai ir švietimo bendruomenės atstovai. Renginį vainikavo diskusija „Kaip skaidrumas kuria galimybę pasitikėti valstybe ir vieni kitais?“, kurioje dalyvavo STT direktorius Linas Pernavas, Prezidento patarėjas Darius Urbonas, Pilietinės visuomenės instituto vadovė, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytoja dr. Ieva Petronytė-Urbonavičienė, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Umberto Masi ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovas Sergejus Muravjovas. Renginį vedė ir diskusiją moderavo televizijos ir radijo laidų vedėjas Richardas Jonaitis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-08 14:57
Švietimas ir mokslas
pasidalinti
atgal