Skaidrumo šventėje apdovanoti aktyviausi „Skaidrumo akademijos“ dalyviai ir mokinių konkurso nugalėtojai

Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyko Skaidrumo šventė, kurios metu buvo minimos iniciatyvos „Skaidrumo akademija“ 3-osios įkūrimo metinės ir paskelbti mokinių konkurso „Skaidrumą kuriame kartu“ nugalėtojai. Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Linas Pernavas bei iniciatyvos „Skaidrumo akademija“ mentoriai, dalyviai, moksleivių konkurso nugalėtojai ir švietimo bendruomenės atstovai.

„Džiaugiuosi, kad vis daugiau mokinių ir klasių iš visos Lietuvos įsitraukia į konkursą „Skaidrumą kuriame kartu“ ir mokosi praktikoje taikyti svarbiausius skaidrumo principus. Šios pamokos, neabejoju, pravers ne tik konkurso nugalėtojams, bet ir visiems dalyviams. Pravers Lietuvai, kuriai reikia toliau augti ir stiprėti“ – sakė Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Aktyvus visuomenės įsitraukimas, diskusijos ir gerųjų patirčių mainai, tikiu, kad yra teisingas kelias, kuriuo turime eiti, siekdami skaidresnės aplinkos šalyje. Džiugu šiandien matyti jaunąją kartą, kuriai rūpi, aktyviai dalyvauja ir mums pateikia tokių idėjų, kurios ne tik maloniai nustebina, bet ir verčia susimąstyti. Malonu matyti ir „Skaidrumo akademijos“ mentorius ir dalyvius, kurie imasi realių veiksmų organizacijose, kuriant skaidresnę aplinką“ – renginyje kalbėjo STT direktorius Linas Pernavas.

Renginio metu buvo apžvelgti tretieji „Skaidrumo akademijos“ metai, pristatyti gerieji skaidrumo iniciatyvų pavyzdžiai, pagerbti aktyviausi mentoriai bei didžiausią progresą pasiekę ir „Skaidrumo akademiją“ baigę dalyviai.  

„Už progresą stiprinant atsparumą korupcijai“ Prezidento padėkomis apdovanotos dvi didžiausią metų pažangą padariusios ir „Skaidrumo akademiją“ baigusios organizacijos: Lietuvos probacijos tarnyba ir AB „Klaipėdos vanduo“. Jos gavo Respublikos Prezidento padėkas ir „Skaidrumo akademijos“ simbolines statulėles.

Prezidento padėkas už aktyvumą kuriant korupcijai atsparią aplinką ir pagalbą siekti didžiausių teigiamų pokyčių gavo „Skaidrumo akademijos“ mentoriai Aurimas Kudūkis, AB „Vilniaus šilumos tinklai“ ir Andrius Varnelis, AB „Lietuvos paštas“.

Renginyje buvo įteikti „Skaidrumo akademijos“ baigimo sertifikatai 5 organizacijoms, kurios sustiprino savo antikorupcinę aplinką ir taip pat baigė „Skaidrumo akademiją“: Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai prie Aplinkos ministerijos, Mažeikių rajono savivaldybės administracijai, AB „Klaipėdos vanduo", UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ ir Aplinkos apsaugos agentūrai.

Padėkomis už didžiausią indėlį siekiant skaidrumo pokyčių buvo apdovanotos „Skaidrumo akademijos“ programos mokytojams narės: mentorė – Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazijos etikos mokytoja ekspertė Inga Vainorienė ir programą baigusios dalyvės Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Modesta Barakauskaitė ir Vilniaus Fabijoniškių bei Vilniaus „Minties“ gimnazijų istorijos mokytoja Jolita Stadalninkaitė.

Į Skaidrumo šventę susirinko gausus mokinių, dalyvavusių konkurse „Skaidrumą kuriame kartu“, būrys. Šiais metais konkursas sulaukė dar didesnio susidomėjimo – dalyvavo 3 748 mokiniai ir 215 klasių iš visos Lietuvos. Vertinimo komisijos sprendimu išrinkti nugalėtojai trijose kategorijose: „Skaidrumo lydere“ tapo Pakruojo r. Linkuvos gimnazijos 2 G klasė, „Skaidrumo skleidėja“ – Klaipėdos Vydūno gimnazijos 10 DT klasė, o aktyviausia mokykla, pelniusi „Skaidrumo bendruomenės“ nominaciją, tapo Klaipėdos technologijų mokymo centras. Laimėtojams buvo įteiktos Lietuvos Respublikos Prezidento padėkos.

Renginį vainikavo diskusija „Kaip skaidrumas kurią galimybę pasitikėti valstybe ir vieni kitais?“, kurioje dalyvavo Prezidento patarėjas Darius Urbonas, STT direktorius Linas Pernavas, Pilietinės visuomenės instituto vadovė, VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytoja Dr. Ieva Petronytė-Urbonavičienė, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Umberto Masi ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus dalininkas, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojas Sergejus Muravjovas. Renginį vedė ir diskusiją moderavo – Richardas Jonaitis.

Nuotraukas galite rasti STT svetainėje ir STT Facebooke 

Pranešimą paskelbė: Specialiųjų tyrimų tarnyba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-08 15:05
Švietimas ir mokslas
pasidalinti
atgal