„Novaturo“ grupei vadovaus Kristijonas Kaikaris

Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė skelbia apie naują vadovą. Bendrovės generalinio direktoriaus pareigas nuo šių metų gruodžio 13 d. pradės eiti Kristijonas Kaikaris, turintis ilgametę patirtį vadovaujant tarptautinėms IT, aviacijos ir transporto bendrovėms. Jis pakeis iki šiol įmonei vadovavusį Vitalij Rakovski.

„Sveikiname Kristijoną Kaikarį prisijungus prie „Novaturo“ grupės. Tikime, kad jo ilgametė patirtis vadovaujant tarptautinėms organizacijoms, aviacijos, turizmo ir technologijų rinkų išmanymas bei asmeninės savybės bus itin vertingos dar labiau stiprinant bendrovės pozicijas Baltijos šalyse ir siekiant vertės klientams, partneriams bei akcininkams“, – sako „Novaturo“ grupės valdybos pirmininkas Gediminas Almantas.

„Man didelė garbė tapti lyderiaujančio Baltijos šalių kelionių organizatoriaus dalimi. Esu dėkingas „Novaturo“ valdybai už parodytą pasitikėjimą. Su dideliu entuziazmu jungiuosi prie bendrovės komandos, nes turizmo sektorių vertinu kaip dinamišką ir asmeniškai man itin įdomų. Tuo pačiu, organizuotas turizmas turi didelį skaitmenizuotų sprendimų pritaikymo potencialą, tad neabejoju, kad mano patirtis dirbant technologijų industrijoje galėtų padėti kuriant naujas skaitmenines patirtis „Novaturo“ grupėje“, – sako Kristijonas Kaikaris.

Pastaruosius trejus metus K. Kaikaris vadovavo automobilių dalinimosi paslaugų bendrovei „CityBee“. Prieš tai jis beveik trejus metus ėjo užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ generalinio direktoriaus pareigas. K. Kaikaris didelę dalį savo karjeros dirbo IT sektoriuje – po ketverius metus vadovavo tarptautinių technologinių kompanijų „Microsoft“ bei „Oracle“ atstovybėms Lietuvoje, taip pat ėjo asociacijos „Infobalt“ prezidento ir valdybos nario pareigas, yra dirbęs IBM įmonės pardavimų skyriuje. Lietuvoje naujasis „Novaturo“ grupės vadovas yra žinomas ir kaip knygų autorius, aktyvus keliautojas, taip pat ir kaip Formulės-1 entuziastas – ilgą laiką jis komentavo šio sporto varžybas TV eteryje.

„Novaturo“ grupės valdybos pirmininkas taip pat padėkojo ligšioliniam grupės vadovui Vitalij Rakovski, kuris bendrovei vadovavo nuo 2022 m. pradžios.

„Esame dėkingi Vitalij už pastaruosius dvejus metus ir suvaidintą svarbų vaidmenį vadovaujant grupei sudėtingu turizmo rinkai atsigavimo periodu. Drauge su komanda jis daug prisidėjo prie to, kad „Novaturas“ sugrįžtų į pelningos veiklos ir augimo kelią. Linkime Vitalij sėkmės jo ateities planuose“, – sakė G. Almantas.

„Didžiuojuosi rezultatais, kuriuos pasiekėme su „Novaturo“ komanda. Per dvejus metus mums pavyko atsitiesti po pandemijos sukeltų padarinių ir ne tik susigrąžinti keliautojus, bet ir dar labiau padidinti jų pasitikėjimą „Novaturu“. Taip pat pasiekėme solidžių finansinių rezultatų. Bendrovė yra pasiruošusi tolimesniam tvariam augimui“, – sakė V. Rakovski.

„Novaturo“ grupė yra didžiausias Baltijos šalyse kelionių operatorius, siūlantis vasaros ir žiemos atostogų paketus lėktuvu daugiau kaip 30 krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. 2022 m. bendrovė aptarnavo 267 tūkst. keleivių. Per šių metų pirmus devynis mėnesius „Novaturo“ grupė gavo 166,8 mln. eurų pajamų (+7,6 proc. daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai). Bendrovės devynių mėnesių EBITDA pasiekė 7,9 mln. eurų, o grynasis pelnas – 6,4 mln. eurų.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-12 17:35
Verslas, ekonomika, finansai, Turizmas
Prisegti failai
pasidalinti
atgal