Premjerė pasveikino naująjį Lenkijos Vyriausybės vadovą Donaldą Tuską

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė savo ir Vyriausybės vardu pasveikino naująjį Lenkijos Respublikos Ministrų Tarybos Pirmininką Donaldą Tuską. Premjerė I. Šimonytė palinkėjo Lenkijos Vyriausybės vadovui visokeriopos sėkmės įgyvendinant šaliai svarbius siekius, stiprinant Lenkijos žmonių saugumą bei gerovę ir stiprinant bendrus Europos namus.

„Šiandien galime pagrįstai didžiuotis, kad Lietuvą ir Lenkiją sieja ne tik artima kaimynystė, bendra istorinė patirtis, nulėmusi glaudžius saitus tarp mūsų šalių žmonių, bet ir vienodos vertybės, bendri laisvės ir demokratijos idealai. Istorijos patirtis ne kartą parodė, kad mūsų tautų laisvė yra tarpusavyje susijusi. Tad esu įsitikinusi, kad bendri tikslai ir nepaprastai dideli šiandienos iššūkiai mūsų tautas dar labiau suartins ir mes vieni kitus tvirtai palaikysime ES, NATO bei kituose tarptautiniuose formatuose“, – sakoma Ministrės Pirmininkės I. Šimonytės sveikinime.

Lietuvą ir Lenkiją sieja intensyvus dvišalis bendradarbiavimas įvairiose srityse, bendras abiejų šalių interesas – regiono saugumas ir dar stipresnės tarpusavio jungtys.

„Tikiuosi, kad su Jūsų Vyriausybe tęsime ir užbaigsime tokius svarbius projektus kaip Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais bei „Rail Baltica“, taip pat tęsime abipusį bendradarbiavimą visais mums rūpimais klausimais“, – priduriama sveikinimo laiške.

Premjerė I. Šimonytė taip pat pažymėjo ypatingą paramos Ukrainai svarbą.

„Neabejoju mūsų vienybe ir toliau nuosekliai bei tvirtai remiant Ukrainą. Šokiruojančio ir brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje kaip niekada svarbus mūsų tautų, taip pat visų ES ir NATO valstybių susitelkimas remiant herojiškas Ukrainos pastangas apginti ne tik savo nepriklausomybę ir teritorinį integralumą, bet ir Europos saugumą bei viso demokratinio pasaulio vertybes. Mūsų nuosekli pozicija stiprinant sankcijas Rusijai ir Baltarusijai yra svarbi norint parodyti, kad Europa nepasiduos agresoriaus šantažui“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-13 10:58
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal