Sveikatingumo dienos „kartu mes galime daugiau“.

 

Lietuvos samariečių bendrijos Vilniaus skyrius baigia įgyvendinti dalinai Vilniaus miesto savivaldybės lėšomis finansuojamą projektą Sveikatingumo dienos „kartu mes galime daugiau“. Ši iniciatyva - tai unikali sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo įgūdžių skatinimo programa mokyklinio amžiaus vaikams, kurios metu buvo formuojami moksleivių sveikos mitybos ir dienos režimo įgūdžiai, vykdoma žalingų įpročių prevencija, formuojami fizinio raštingumo įgūdžiai, gerinama moksleivių psichinė sveikata, vykdoma negatyvių psichosocialinių veiksnių prevencija.  Projekte dalyvavo virš 300 Vilniaus miesto mokyklų vaikų.

Projekto lektorius, krepšinio treneris Edvinas Justa sako: „jaunimui būtina reguliariai užsiimti fizine veikla. Kiekvienas vaikas ar jaunuolis užsiimdamas aktyvia fizine veikla, valgydamas sveiką maistą, būna gerokai energingesnis, geresnės nuotaikos nei jo bendraamžiai. Aktyvi fizinė veikla ir sveikas gyvenimo būdas, fizinio raštingumo žinių turėjimas sumažina tikimybę turėti sveikatos problemų, susirgti įvairiomis ligomis, bei padeda sustiprinti kūną. Svarbiausia, jog veikla jaunuoliams būtų kuo smagesnė ir įvairesnė. Būtina bent 3 kartus per savaitę po vieną valandą aktyviai judėti. Tai padeda pabėgti nuo kasdieninių rūpesčių ir grūdina sveikatą.

Lietuvos samariečių bendrijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Rima Žagelienė džiaugiasi įvykusiu projektu: „dirbant su įvairaus amžiaus vaikais teko pastebėti, kad didelei jų daliai stinga sveikos mitybos ir fizinio raštingumo žinių. Liūdna, tačiau negerus įpročius vaikai visų pirma įgyja šeimose. Tačiau vaikai labai žingeidūs ir greitai mokosi. Mūsų organizuojamų praktinių užsiėmimų metu vaikai ne tik išmoko patys suformuoti asmeninį dienos režimą, tačiau ir susidomėjo aktyvesne fizine veikla. Vaikų užsidegimas ir noras užsiėmimų metu įgytas žinias perduoti savo artimiesiems tikrai nudžiugino“.

 

Daugiau informacijos apie projektą rasite Internete https://samarieciai.lt/sveikatingumo-dienos-kartu-mes-galime-daugiau/

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos samariečių bendrijos Vilniaus skyrius
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-18 08:53
Švietimas ir mokslas, Sveikata, grožis
pasidalinti
atgal