Prezidentas pareiškė užuojautą dėl signataro B. Genzelio mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataro Bronislovo Genzelio mirties.

Pasak Prezidento, B. Genzelis atmintyje išliks kaip visuomet aktyvus ir pozityvus, geros energijos nestokojantis visuomenininkas ir politikas.

„B. Genzelis buvo laisvamanis politikas, sunkiai telpantis į politines lentynėles. Tai žmogus, kuris prisidėjo ne tik prie paties Sąjūdžio, bet ir jo pasaulėžiūros suformavimo. Visada prisiminsime jo jautrumą neteisingumui ir norą visiems padėti“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

B. Genzelis dar iki Sąjūdžio Filosofų klube prisidėjo prie laisvos minties diskusijų kultūrinėmis, istorinėmis temomis, kurios ardė totalitarinį režimą. Profesorius B.Genzelis daug jėgų ir išminties skyrė Lietuvos kultūros sąveikos su kitomis tautomis tyrimams, taip pat tapo sovietų imperijos griuvimo metraštininku, paliko daug vertingų atsiminimų apie Sąjūdžio priešistoriją ir veiklą.

Už nuopelnus valstybei B. Genzelis apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi ir Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Šalies vadovas reiškia nuoširdžią užuojautą B. Genzelio šeimai, artimiesiems ir visiems bendražygiams.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-18 14:46
Politika
pasidalinti
atgal