Seimo nario V. Semeškos pranešimas: „Seimo nariai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario M. Puidoko galimai nusikalstamos veikos“

2023 m. gruodžio 20 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Šiandien Seimo nariai Vilius Semeška, Andrius Vyšniauskas, Edmundas Pupinis, Linas Slušnys kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario Mindaugo Puidoko galimai nusikalstamos veikos. V. Semeška: „Tai ne tik didelė nepagarba Seimo nariams, bet ir galimai nusikalstama veika, kai tautos atstovų akivaizdoje grobiamas ir sunaikinamas svarbus dokumentas su Seimo narių parašais. Neabejoju, kad teisėsauga deramai įvertins tokius Mindaugo Puidoko veiksmus“.

Kreipimesi teigiama, kad Seime gruodžio 19 d., 15 val. , vyko vardinis balsavimas, ir Seimo nariai pasirašė balsuojančiųjų sąraše bei atliko savo pareigą – balsavimo procedūrą. „Po balsavimo sužinojome, kad Seimo narys Mindaugas Puidokas Seimo salėje, priėjęs prie balsų skaičiavimo komisijos stalo, komisijos bei kitų Seimo narių akivaizdoje pagrobė dokumentą – balsuojančiųjų sąrašą su mūsų, Seimo narių, pavardėmis bei parašais, jį sunaikino  ir išmetė į šiukšlių dėžę“, – teigiama kreipimesi.

Seimo kanceliarijos darbuotojai, radę sunaikinto dokumento dalis šiukšliadėžėje, pateikė visa tai balsų skaičiavimo komisijos pirmininkui, Seimo nariui Algirdui Butkevičiui, kuris apie šį faktą paskelbė viešai – Seimo posėdžių salėje.

„Manome, kad Seimo narys M. Puidokas, įžūliai elgdamasis, vandališkais veiksmais parodė didelė nepagarbą tautos atstovams sunaikindamas dokumentą, įrodantį, kad Seimo nariams buvo išduoti vardinio balsavimo biuleteniai. Sunaikintas dokumentas yra vardinio balsavimo procedūros teisėtumo pagrindimo saugotina dalis“, – sako Seimo nariai, prašydami Generalinės prokuratūros ištirti ir įvertinti Seimo nario M. Puidoko galimai neteisėtus veiksmus, neteisėtai užvaldant dokumentą ir jį sunaikinant.

Daugiau informacijos:

Seimo narys Vilius Semeška

Mob. 8 610 12 354

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-20 11:09
Politika
pasidalinti
atgal