Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriui Švedijos Karalystėje ir Lietuvos nuolatiniam atstovui Europos Taryboje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriui Švedijos Karalystėje Linui Linkevičiui ir Lietuvos nuolatiniam atstovui Europos Taryboje Andriui Krivui.

Susitikime su naujuoju ambasadoriumi Švedijoje valstybės vadovas aptarė strategines Lietuvos bendradarbiavimo su šia šalimi kryptis gynybos ir saugumo, ekonominio bendradarbiavimo, švietimo ir mokslo, kultūros srityse. Pasak Prezidento, dabar ypač svarbu, kad Švedija kuo greičiau taptų visateise NATO nare, tai esmingai sustiprintų Baltijos regiono saugumą ir atvertų kelius dar glaudesniam bendradarbiavimui gynybos srityje. Šalies vadovo teigimu, svarbu, kad Švedijos oro pajėgos įsijungtų į NATO oro policijos pajėgų rotaciją ir perspektyvoje prisidėtų prie Baltijos šalių oro gynybos. Taip pat, pasak Prezidento, reikia ir toliau tęsti bei stiprinti bendradarbiavimą su Švedija ES politikos klausimais ES vidaus rinkos, paramos Ukrainai, transatlantinės integracijos, ES gynybos ir saugumo pramonės politikos, sienų apsaugos, mokslo ir inovacijų politikos srityse. „Turime ir toliau stiprinti mūsų bendradarbiavimą tarp Šiaurės ir Baltijos valstybių, taip pat dvišalius Lietuvos ir Švedijos ryšius ekonomikos, švietimo ir mokslo sektoriuose, ypač kalbant apie gyvybės mokslus, informacines ir finansines technologijas, atsinaujinančią energetiką“, – sakė Prezidentas.

Su naujuoju nuolatiniu atstovu Europos Taryboje Prezidentas aptarė pagrindines veiklos kryptis ir Lietuvos prioritetus rengiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Tarybos Ministrų komitetui, pradėsiančiam darbą kitų metų gegužę. Šalies vadovas akcentavo, jog svarbiausiu prioritetu turi išlikti Lietuvos lyderystė konsoliduojant ir stiprinant Europos Tarybos paramą Ukrainai. Galiausiai, Prezidento teigimu, svarbu užtikrinti reikšmingą Lietuvos indėlį į Europos Tarybos normatyvinę veiklą kuriant ir įgyvendinant tarptautinius demokratinės praktikos, teisės viršenybės ir žmogaus teisių standartus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-12-27 12:37
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal