Apskritojo stalo diskusija „Rinkimai. Pilietybė. Pilietiškumas“

2024 m. sausio 5 d. (penktadienį) 10 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) vyks apskritojo stalo diskusija „Rinkimai. Pilietybė. Pilietiškumas“.

Diskusijos tikslas – 2024-ieji yra trejų rinkimų (Lietuvos Respublikos Prezidento, Europos Parlamento, Lietuvos Respublikos Seimo) ir referendumo dėl dvigubos pilietybės metai. Su dviguba pilietybę susiję klausimai mūsų visuomenėje kelia nemažai aistrų, todėl akademinė diskusija šiuo klausimu bus ne tik įdomi, bet ir naudinga.

Diskusijoje taip pat bus nagrinėjamas politinių partijų vaidmuo demokratinėse visuomenėse, jų įtaka formuojant pilietinę ir atsakingą valdžią.

Renginyje dalyvaus LR Seimo, ministerijų, savivaldybių, kitų valstybės institucijų ir mokslo įstaigų atstovai, gimnazijų mokytojai.

Apskritojo stalo diskusiją organizuoja Lietuvos mokslų akademijos Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetas.

Išsamesnė informacija apie renginį ir pranešimus pridedame priede. 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos mokslų akademija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-04 13:21
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2024-01-5, penktadienis10:00
Renginio vieta
Lietuvos mokslų akademija (Gedimino pr. 3, Vilnius)
Prisegti failai
pasidalinti
atgal