Prezidentas pasveikino tikinčiųjų bendruomenes šv. Kalėdų proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino sausio 7 d. šv. Kalėdas Lietuvoje švenčiančius tikinčiuosius – sentikius ir stačiatikius.

„Mielieji, linkiu, kad šv. Kalėdų stebuklo laukimo ir išsipildymo džiaugsmas aplankytų Jūsų namus ir šeimas. Tikėjimo ir artimo meilės šviesa telydi kiekvieną Jūsų ir vaisingai tesklinda Jūsų bendruomenėse“, – sakė šalies vadovas.

Pasak Prezidento, tarpusavio bendrystė leidžia tapti dar stipresniems – net ir siaučiant karams ar kitokioms negandoms. Lietuvos valstybė nuo seno priimdavo, priglausdavo ir suburdavo įvairių tautybių ir tikėjimų žmones, kurie taikiai gyvendami kūrė šalyje solidarumo, tolerancijos ir bendradarbiavimo kultūrą. Iš naujo atrandama skirtingumų harmonija visiems Lietuvos geros valios žmonėms ir šiandien padeda dialogo ir vienybės dvasioje kurti ateities Lietuvą.

„Šviesių ir taikių Jums šv. Kalėdų, tegul Kalėdų džiaugsmo ir bendrystės dvasia užpildo Jūsų širdis ir Jūsų namus“, – tikintiesiems palinkėjo šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-06 16:08
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal