Prezidentas įteikė valstybės apdovanojimą Europos Parlamento Pirmininkei

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su į Lietuvą atvykusia Europos Parlamento Pirmininke Roberta Metsola. Šalies vadovas su Europos Parlamento Pirmininke aptarė Rusijos karo prieš Ukrainą eigą, paramos Ukrainai, istorinės atminties klausimus, taip pat artėjantį naują ES politinį ciklą ir Europos Parlamento rinkimus.

Susitikime Prezidentas teigė, kad Europos Parlamento pozicija Rusijos karo prieš Ukrainą atžvilgiu yra labai svarbi ir reikšmingai prisidėjo telkiant paramą ir mobilizuojant tarptautinę bendruomenę remti Ukrainą. Šalies vadovas pabrėžė būtinybę išlaikyti Europos vienybę šiuo klausimu.

„Svarbu Europos Sąjungai patvirtinti ilgalaikę finansinę paramą Ukrainai, kartu su partneriais tęsti sankcijų Rusijai politiką, rasti teisinių būdų kuo greičiau panaudoti įšaldytas Rusijos lėšas Ukrainai atstatyti. Turime taip pat sutelktai dirbti atremdami Kremliaus bandymus perrašyti istoriją ir skleisti propagandą“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas ir Europos Parlamento Pirmininkė susitikime aptarė artėjančius rinkimus į Europos Parlamentą birželio mėnesį. Prezidento teigimu, svarbu skatinti ES piliečių aktyvumą, o prasidėjus naujam politiniam ciklui – išlaikyti dėmesį paramai Ukrainai, gynybos pramonės stiprinimui, ES konkurencingumo didinimui.

Lietuvos vadovas įteikė Europos Parlamento Pirmininkei valstybės apdovanojimą – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Didįjį kryžių. Apdovanojimas Pirmininkei skirtas už lyderystę ir asmeninę valią veiksmingomis pastangomis konsoliduoti Europos Parlamento palaikymą esminiais ES ir Lietuvos politinės darbotvarkės klausimais.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-01-12 17:09