Prezidentas pasveikino naująjį Danijos Karalių

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Jo Didenybę Frederiką X tapus Danijos Karalystės Karaliumi.

„Lietuva ir Danija yra tvirtos partnerės ir bendramintės daugeliu klausimų. Sėkmingai bendradarbiaujame tiek Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, tiek Europos Sąjungoje, tiek kitais tarptautiniais formatais. Šiaurės ir Baltijos šalių draugystė ir bendradarbiavimas įvairiose srityse gali būti puikiu regiono šalių integracijos pavyzdžiu. Taip pat vertinu nuosekliai stiprėjančius žmogiškuosius Lietuvos ir Danijos ryšius. Tikiuosi, kad juos puoselėsime ir ateityje“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidento teigimu, Danija kiekvienam lietuviui visuomet išliks šalimi, nuosekliai rėmusia Lietuvos nepriklausomybę ir sugrįžimą į transatlantinės bendruomenės šeimą. „Dabar Lietuva ir Danija yra patikimos partnerės Rusijos agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje. Esu tikras, kad ir toliau visomis jėgomis remsime Ukrainą iki pat jos pergalės“, – pabrėžė Lietuvos vadovas.

Prezidentas palinkėjo Danijos Karalystės Karaliui ištvermės ir visapusiškos stiprybės dirbant savo šalies labui, visokeriopos sėkmės karališkajai šeimai, o Danijai ir jos žmonėms – ilgų klestėjimo metų.

Lietuvos vadovas taip pat padėkojo posto atsisakiusiai Jos Didenybei Margaritai II už ilgametį atsidavimą valdant Danijos Karalystę.

„Labai vertinu tai, kad Jūsų valdymo laikotarpiu Danija tapo antrąja šalimi, pripažinusia nepriklausomybę atkūrusią Lietuvą. Jūsų, kaip pirmosios monarchės, apsilankiusios nepriklausomybę atgavusioje Lietuvoje, vizitas buvo ypač reikšmingas mūsų valstybei ir jos vardo garsinimui pasaulyje. Dėkoju Jums už pagalbą ir paramą tuomet, kai Lietuvai jos reikėjo labiausiai, už bendradarbiavimą ir visapusišką paramą mūsų šaliai Jūsų valdymo laikotarpiu“, – rašoma šalies vadovo padėkoje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-14 16:15
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal