Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės delegacija su vizitu lankosi Vokietijoje

2024 m. sausio 15 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 

Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės delegacija – Seimo Pirmininko pavaduotojas Vytautas Mitalas, tarpparlamentinių ryšių grupės pirmininkas Kęstutis Masiulis, grupės nariai Algimantas Dumbrava ir Rita Tamašunienė – lankosi Vokietijoje, kur dalyvaus susitikimuose su Vokietijos Federacinės Respublikos ir Saksonijos-Anhalto žemės parlamentų bei vykdomosios valdžios atstovais Berlyne ir Magdeburge (Vokietijos Federacinė Respublika).

Susitikimuose numatoma aptarti Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimo gyvybės mokslų ir lustų srityse klausimus, bendradarbiavimo žemės ūkio srityje stiprinimo klausimą, Lietuvos ir regiono saugumo klausimus.

Bus domimasi Vokietijos patirtimi sprendžiant energetinio saugumo ir migracijos iššūkius.  „Vokietija Lietuvai yra ypač svarbi partnerė. Jeigu anksčiau mūsų susitikimuose tekdavo konstatuoti abiejų šalių skirtingą požiūrį į Rusiją, jos keliamą pavojų, nesutarimą dėl energetinės Vokietijos ir Vakarų energetinės priklausomybės, migracijos politikos, tai dabar tokių skirtumų neliko. Užtat iškilo poreikis tartis, kokiais keliais bus intensyvinama parama Ukrainai, kaip VFR didins savo svorį Europos saugumo architektūroje ir pan.

Taip pat svarbi išlieka žaliosios energetikos tema“, – prieš vizitą komentavo Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės pirmininkas K. Masiulis.

Vizito metu Lietuvos parlamento delegacija lankysis Vokietijos Užsienio reikalų ministerijoje, Vokietijos Federacinės Respublikos ir Saksonijos-Anhalto žemės parlamentuose, Saksonijos-Anhalto federalinės žemės politinio švietimo centre.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-15 08:46
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal