Preliminarūs „Novaturo“ gruodžio rezultatai: nauji oro linijų partneriai Estijoje, dėmesys tvarumui

Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė skaičiuoja, kad iš viso 2023 m. sausio – gruodžio mėn. bendrovės pajamos pasiekė 208 mln. eurų – 6 proc. daugiau nei 2022 m. tuo pačiu metu. Aptarnauta maždaug 259 tūkst. klientų, o pernai per šį laikotarpį jų skaičiuota apie 267 tūkst. 

Gruodį dėl optimizuotos Egipto kelionių pasiūlos, valdant su įvykiais Izraelyje susijusias paklausos svyravimo rizikas ir atitinkamai pakoregavus skrydžių skaičių, bendrovės pajamos siekė 8,2 mln. eurų. Pernai tokiu metu fiksuota apie 9,5 mln. eurų. „Novaturas“ aptarnavo apie 8 tūkst. klientų, o praėjusiais metais šis skaičius siekė apie 9,3 tūkst.  

Prie komandos prisijungė K. Kaikaris  

Gruodį „Novaturo“ grupė paskelbė apie naują vadovą. Generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti Kristijonas Kaikaris, turintis ilgametę patirtį vadovaujant tarptautinėms IT, aviacijos ir transporto bendrovėms.  

Pastaruosius trejus metus K. Kaikaris vadovavo automobilių dalinimosi paslaugų bendrovei „CityBee“. Prieš tai jis beveik trejus metus ėjo užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ generalinio direktoriaus pareigas. K. Kaikaris didelę dalį savo karjeros dirbo IT sektoriuje – po ketverius metus vadovavo tarptautinių technologinių kompanijų „Microsoft“ bei „Oracle“ atstovybėms Lietuvoje, taip pat ėjo asociacijos „Infobalt“ prezidento ir valdybos nario pareigas, yra dirbęs IBM įmonės pardavimų skyriuje.  

Paskelbė apie ilgalaikę partnerystę Estijoje su „Heston Airlines“ 

Be to, gruodį „Novaturo“ grupė paskelbė apie pasirašytą ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su oro linijų bendrove „Heston Airlines“. Nuo kitos vasaros sezono ji taps pagrindine „Novatours“ skrydžių partnere Estijoje. Šia strategine partneryste siekiama klientams užtikrinti dar komfortiškesnes sąlygas ir sklandžią kelionių patirtį.  

Abiejų bendrovių prioritetai yra skrydžių punktualumas, kokybiškas aptarnavimas, saugumas, dėmesys tvarumui, lankstumas, modernūs sprendimai skrydžiuose ir kitos naudos klientams. „Heston Airlines“ atstovai dalinosi, kad ilgalaike partneryste su „Novatours” siekia garantuoti geriausius įspūdžius keliautojams. Bendrovė juos skraidins moderniu, tik septintus metus skaičiuojančiu Airbus A320 lėktuvu, kuris užtikrina ir efektyvesnį degalų panaudojimą.  

Tvaresnių viešbučių pasiūla  

„Novaturas“ pirmasis iš didžiųjų kelionių organizatorių Baltijos šalyse  pristatė naujovę. Planuodami savo keliones, viešbučius jie gali rinktis ne tik pagal lokaciją, kambarių tipą ar kitus patogumus, bet ir tvarumo ženklinimą. Atnaujintoje bendrovės internetinėje svetainėje tokie viešbučiai išskiriami žyma „Tvarus pasirinkimas“, kuri informuoja, jog apgyvendinimo vieta veikia atsakingai ir skiria dėmesį socialinių ir aplinkos poveikių valdymui.  

Atrinkdamas tokius viešbučius, „Novaturas“ rėmėsi trečiųjų šalių sertifikavimo ir ženklinimo sistema. Tai reiškia, kad „Tvaraus pasirinkimo“ viešbučiai turi „Pasaulinės tvaraus turizmo tarybos“ (GSTC) pripažintą tvarumo ženklinimą. Tokie viešbučiai jau sudaro daugiau nei trečdalį visos bendrovės pasiūlos Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, o asortimentą planuojama didinti. Skaičiuojant 2023-2024 m. žiemos ir 2024 m. vasaros sezono asortimentą, bendrovė siūlo daugiau nei 950 tvaraus pasirinkimo apgyvendinimo vietų.   

Apie įmonę  

„Novaturo“ grupė yra didžiausias ir vienintelis užsakomųjų skrydžių vietinio kapitalo kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos keliones daugiau kaip 30-yje krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. 2022 m. „Novaturo“ grupė fiksavo 197 mln. eurų pajamų ir aptarnavo 267 tūkst. keleivių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. 

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-15 09:05
Verslas, ekonomika, finansai, Turizmas
Prisegti failai
pasidalinti
atgal