Prezidentas pasveikino aktorių Vladą Bagdoną jubiliejaus proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino aktorių Vladą Bagdoną 75-mečio proga.

„Net kelioms Lietuvos teatro gerbėjų kartoms Jūsų vardas yra neatsiejamas nuo tikrajai teatro idėjai atsidavusio aktoriaus vaizdinio. Išskirtinio menininko – tokio kūrėjo, kuris, būtent šios idėjos vedamas, į publiką eina nuoširdus ir siekiantis laisvos kūrybos“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pabrėžė, jog Vlado Bagdono profesionalumas ir nepamirštamai įkūnyti vaidmenys iškiliųjų Lietuvos režisierių teatro pastatymuose leidžia visiems prisiliesti prie didžiųjų kūrėjų darbų, subtiliai atveriančių pasaulio ir Lietuvos kultūros klodus. Taip pat, pažymėjo Prezidentas, be unikalaus V. Bagdono braižo neįsivaizduojamas ir Lietuvos dainuojamosios poezijos pasaulis.

Prezidentas padėkojo V. Bagdonui už ilgą ir prasmingą pedagoginį darbą, o gimimo dienos proga palinkėjo sveikatos, kūrybinio įkvėpimo ir stiprybės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-01-16 07:00