Prezidentas su Moldovos Ministru Pirmininku aptarė derybas dėl narystės ES

Davoso pasaulio ekonomikos forume dalyvaujantis Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Moldovos Ministru Pirmininku Dorinu Receanu ir aptarė Moldovos derybų dėl narystės Europos Sąjungoje perspektyvas.

Prezidentas pabrėžė, kad kvietimas Moldovai pradėti derybas dėl narystės Europos Sąjungoje yra didžiulis valstybės padarytos pažangos įvertinimas, o kartu – užduotis artimiausiems mėnesiams ir metams.

„Lietuva tikisi, kad derybų procesas prasidės jau kovą, dar iki Europos Parlamento rinkimų, tačiau iki tol Moldova turi mobilizuotis vykdydama reformas ir atlikti likusius namų darbus. Ukraina šiandien yra įgyvendinusi visas Europos Komisijos rekomendacijas, tad Moldova neturėtų atsilikti procese ir įgyvendinti likusias rekomendacijas pačiu artimiausiu metu“, – sakė Prezidentas.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad derybos dėl narystės Europos Sąjungoje reikalauja didžiulių žmogiškųjų išteklių ir administracinių bei institucinių galimybių. „Lietuva gali padėti Moldovai daugelyje sričių – nuo dalinimosi patirtimi, kaip organizuoti derybų procesą, iki kovos su dezinformacija“, – pažymėjo Prezidentas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-17 14:08
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal