Rinką sudrebino „Samsung Galaxy S24“ pristatymas: kompanija techninius parametrus iškeitė į dirbtinį intelektą

Šį trečiadienį „Samsung“ pristatė ilgai lauktą „Galaxy S24“ flagmanų seriją, kurios „arkliuku“ kiek netikėtai tapo dirbtinis intelektas (DI). Pietų Korėjos milžinė žada, jog naujieji įrenginiai pakeis tai, kaip komunikuojame, naršome ir apskritai – kaip naudojame išmanųjį. Jau šiandien prasideda išankstiniai „Samsung Galaxy S24“ flagmanų užsakymai „Telia“ salonuose ir elektroninėje parduotuvėje, o pirmųjų pirkėjų laukia ir specialios dovanos.

„Su „Galaxy S24“ karta „Samsung“, galima sakyti, atvertė naują šių prietaisų evoliucijos puslapį. Užuot akcentavusi mažai kam įdomius specifikacijų patobulinimus, bendrovė savo flagmanus „išmokė“ struktūrizuoti mūsų užrašus, kurti antraštes socialinių tinklų įrašams ir be jokio interneto realiu laiku versti užsienio kalbą. Vis dėlto nors DI įsismelkė praktiškai į kiekvieną telefono sritį, gamintojui jis netapo pretekstu praleisti aparatinės dalies atnaujinimus. Visi trys „Galaxy S24“ atstovai taip pat sulaukė pajėgesnių lustų ir kamerų jutiklių“, – teigia „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

„Galaxy S24“ kaina prasideda nuo 899 eurų, „Galaxy S24+“ – nuo 1149 eurų, o „Galaxy S24 Ultra“ – nuo 1449 eurų.

Naujas išmaniųjų „bokso ringas“

R. Marcišauskienės teigimu, DI nauju gamintojo prioritetu šiemet tapo neatsitiktinai. „Galaxy S24“ kartoje montuojami lustų rinkiniai turi beveik perpus galingesnį neuroninių tinklų branduolį, todėl didelę dalį įvairių sudėtingų užduočių tapo įmanoma atlikti lokaliai – nenaudojant interneto ir nesiunčiant užklausų į išorinius serverius. Dėl šio technologinio proveržio DI gali tykoti kiekvieno mūsų atliekamo veiksmo užnagaryje ir, prireikus pagalbos, greitai „įsikišti“ ir akimirksniu darbą atlikti už mus.

„Pavyzdžiui, rašant SMS žinutę, „Samsung“ klaviatūra jos tekstą gali perrašyti taip, kad pranešimas skambėtų draugiškiau arba priešingai – formaliau. DI išmintis ateis į pagalbą ir tada, kai įtemptai galvosite antraštę savo „Instagram“ nuotraukai ar gauti skaitomo internetinio puslapio santrauką. Galiausiai, palaikius namų ekrano „rankenėlę“ arba ikoną, atsiras galimybė tiesiog apibraukti nežinomą ekrane matomą objektą ir DI atskleis, kas tai per daiktas ir kur jį galima įsigyti“, – detalizuoja ekspertė.

Papildomai „Galaxy S24“, padedami DI, galės versti telefoninius ir gyvus pokalbius su užsieniečiais be jokio uždelsimo ir interneto. Tam pakaks būti atsisiuntus atitinkamus kalbų paketus, tarp kurių, deja, lietuvių kalba nepapuolė. Magiškos DI galios atsiskleis ir šifruojant bei strūkturizuojant ranką rašytus užrašus ir užsimanius telefono ekraną padailinti unikalia, būtent jums sugeneruota užsklanda. 

„Nemažai šių funkcijų atlieka „Google“ kurtas „Gemini Nano“ DI variklis, todėl beveik nėra abejonių, kad jos galiausiai pasieks ir šiųmečius kitų gamintojų „Android“ flagmanus, o dalis jų – net ir pernykščius „Galaxy S23“ bei „Z Fold5“. Panašu, kad DI ir jo suteikiami išmaniojo naudojimo palengvinimai taps nauju industrijos „bokso ringu“, kuriuo dar visai neseniai buvo kameros ir procesorių galia“, – prideda pašnekovė.

Negausūs, bet svarbūs techninės dalies atnaujinimai

Kartu su išmania programine įranga, „Samsung“ atnaujino ir išmaniųjų dizainą. „Galaxy S24“ ir „Galaxy S24+“ buvo aprūpinti dešimtadaliu tvirtesniu aliuminio rėmu, kai „Galaxy S24 Ultra“ atveju kompanija galutinai atsisakė lenktų ekrano kraštų ir pasekė „Apple“ pėdomis, korpusą sutvirtindama titanu ir taip išgaudama net 50 proc. didesnį atsparumą kritimui. Dizaino pokyčiai visų trijų „Samsung“ flagmanų pojūtį delne dar labiau priartino prie naujausių „iPhone“. 

„Šiemet Pietų Korėjos gigantė vėl padidino atotrūkį tarp pigesniųjų ir „Ultra“ modelių, sumontuodama skirtingus lustų rinkinius. „Galaxy S24“ ir „S24+“ viduje veiks „Exynos 2400“, o „S24 Ultra“ – „Snapdragon 8 Gen3“, kurio stabilų darbą užtikrins ir dvigubai našesnė aušinimo sistema. Panašu, jog tokiu būdu, išnaudodama geresnę „Snapdragon“ procesorių reputaciją kompanija siekia dar labiau susiaurinti pasirinkimą produktyvumo ir žaidimų entuziastams. Pastarieji turėtų įvertinti trečdaliu išaugusį grafikos plokštės pajėgumą bei tikroviškai šviesos atspindžius atvaizduojančios „Ray-Tracing“ technologijos palaikymą“, – komentuoja R. Marcišauskienė

Serijos atstovų kameros, lyginant su pirmtakais, iš techninės pusės pasikeitė mažai, išskyrus faktą, jog „Ultra“ modelyje buvusį 10x optinį priartinimą siūlantį objektyvą pakeitė kiek silpnesnis 5x jutiklis. „Samsung“ teigia, kad optinio priartinimo sumažėjimą kompensuos didesnė jutiklio rezoliucija ir pažangi programinė įranga, kurios leis pasiekti netgi geresnius vaizdo didinimo rezultatus ir sumažinti su tuo susijusius kokybės nuostolius.

Nedidelį kamerų techninį progresą kompensuos ir DI redagavimo įrankiai, kurie nuotraukose leis keisti objektų dydį, vietą arba juos ištrinti. Video fronte DI įgalins įprastos 60 kadrų per sekundę kokybės įrašą sulėtinti iki 120 kadrų per sekundę, taip sukuriant naują turinio perspektyvą socialiniams tinklams.

Prie mažesnių naujienų galime paminėti beveik perpus išaugusį ekranų šviesumą ir atsiradusį naujojo „Wi-Fi 7“ standarto palaikymą. Telefonus rečiau keisti mėgstantiems vartotojams taip pat turėtų patikti naujiena, kad visi „Galaxy S24“ flagmanai programinės įrangos atnaujinimus gaus net septynerius metus.

„Galaxy S24+“ ir „Galaxy S24“ bus galima įsigyti onikso juodos, marmuro pilkos, kobalto violetinės arba gintaro geltonos spalvos, o „Galaxy S24 Ultra“ pirkėjai galės rinktis iš titano pilkos, titano juodos, titano violetinės ir titano geltonos atspalvių. Oficiali „Galaxy S24“ prekyba startuos sausio 26 d.

Daugiau informacijos

Audrius Stasiulaitis

I WILL TELL ABOUT TELIA

Tel. (8 5) 236 7019, Mob. 8 686 77988

El. p. audrius.stasiulaitis@telia.lt  

Telia Lietuva, AB, Saltoniškių g. 7A, 03501 Vilnius

Pranešimą paskelbė: UAB „INK agency“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-18 11:06
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal