Prezidentas pareiškė užuojautą dėl archeologo V. Urbanavičiaus mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl archeologo, restauratoriaus, tyrimų organizatoriaus Vytauto Urbanavičiaus mirties.

„Lietuvos mokslo ir kultūros bendruomenė neteko iškilios asmenybės, reikšmingai prisidėjusios prie archeologijos ir istorinės antropologijos mokyklos mūsų šalyje kūrimo bei plėtotės. Baltų kultūros, Vilniaus arkikatedros ir Žemutinės pilies, įvairių kitų kultūros paveldo objektų moksliniai tyrimai bei žinių apie juos sklaida tapo neįkainojamu šaltiniu puoselėjant ir stiprinant Lietuvos istorinę ir kultūrinę tapatybę“, – rašoma šalies vadovo užuojautoje.

Moksliniais darbais, istorine dokumentika, iškilių asmenybių istorine rekonstrukcija, aktyvia visuomenine ir pilietine veikla V. Urbanavičius visuomenės atmintyje visuomet išliks kaip ryškus Lietuvos istorijos ir kultūros paveldo metraštininkas.

Už nuopelnus valstybei 1994 m. V. Urbanavičius apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu.

Prezidentas perduoda nuoširdžią užuojautą profesoriaus V. Urbanavičiaus artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-01-22 17:16