Prezidentas su komanda dirbs Radviliškio rajone

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia tradiciją rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose ir trečiadienį, sausio 24 d., su komanda dirbs Radviliškio rajone.

Šalies vadovas su pirmąja ponia padės gėlių prie paminklo Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžiui ir 1949 m. vasario 16 d. deklaracijai bei jos signatarams atminti Minaičių kaime. Jau kitą mėnesį sukaks 75 metai, kai Minaičiuose įrengtame partizanų bunkeryje įvykusiame visos Lietuvos partizanų vadų suvažiavime buvo įkurta vieninga Lietuvos ginkluotojo pasipriešinimo organizacija –  Lietuvos laisvės kovos sąjūdis. Prezidentas su ponia Diana apsilankys atkurtame partizanų bunkeryje ir apžiūrės ekspoziciją „Atiduok Tėvynei, ką privalai“.

Susitikime su Radviliškio rajono meru Kazimieru Račkauskiu Prezidentas aptars Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimą, siūlymus didinti savivaldybių savarankiškumą tvarkant rajoninius kelius, mokytojų padėjėjų trūkumą bendrojo ugdymo švietimo įstaigose, kitus savivaldai aktualius klausimus.

Šalies vadovas lankysis Radviliškio lokomotyvų depe, Radviliškio geležinkelio stotyje dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje „Investicijų į bazinę viešąją infrastruktūrą svarba Lietuvos ekonomikai ir investicijų finansavimo būdai“. Diskusijoje bus aptariamas spartesniam Lietuvos ekonomikos augimui būtinos investicijos į viešąją infrastruktūrą, įvairūs finansiniai sprendimai, skirti ekonomikos augimo potencialui didinti.

Prezidentas apsilankys Kunigaikščio Margirio Pėstininkų batalione, kur su karininkais ir kariais aptars privalomosios pradinės karo tarnybos iššūkius, galimą visuotinį šaukimą, kitus valstybės gynimo klausimus.

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė lankysis Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje ir dienos centre „Meleta“ intelekto sutrikimą turintiems vaikams ir jaunuoliams, Radviliškio trečiojo amžiaus universitete, susitiks su Skėmių ir Pociūnėlių bendruomenėmis.

Darbo dienos vakarą Prezidentas kartu su pirmąja ponia susitiks su Radviliškio rajono bendruomene.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-23 17:13
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal