Prezidentas pasveikino Indiją Respublikos dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Indijos Prezidentę Droupadi Murmu ir visus šalies žmones nacionalinės šventės – Respublikos dienos – proga bei palinkėjo sėkmės, klestėjimo ir tolesnės pažangos.

Šalies vadovas sveikinime teigė vertinantis Lietuvos ir Indijos dvišalius santykius ir sėkmingą bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose. Pasak Prezidento, tvirtą partnerystę tarp šalių pažymi praėjusiais metais Vilniuje duris atvėrusi Indijos ambasada, galinti tapti reikšmingu impulsu dar glaudesnių ryšių vystymuisi.

„Mūsų šalių ryšius sustiprina Indijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimas. Tikiu, kad šie ir kiti daugiašaliai saitai bus reikšmingas indėlis užtikrinant ekonominių ir akademinių santykių tarp mūsų valstybių plėtrą“, – rašoma sveikinime.

Prezidentas pabrėžė, kad vieningas demokratinių šalių bendradarbiavimas yra svarbus siekiant išlaikyti taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką, ypač šiuo metu, kai Rusija tęsia neišprovokuotą ir brutalų karą prieš Ukrainą ir situacija pasaulyje išlieka sudėtinga. „Turime išlikti ryžtingi, ginti žmogiškumą ir demokratines vertybes“, – sveikinime teigia Lietuvos vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-26 08:00
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal