Šalies vadovas Radviliškyje: savivaldybėms reikia daugiau savarankiškumo tvarkant rajoninius kelius

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį, tęsdamas darbo dienų regionuose ciklą, dirba Radviliškyje.

Susitikime su Radviliškio rajono savivaldybės meru Kazimieru Račkauskiu ir jo politine komanda Prezidentas aptarė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimą, siūlymus didinti savivaldybių savarankiškumą tvarkant rajoninius kelius, sveikatos apsaugos ir švietimo situaciją savivaldybėje.

Pokalbio metu atkreiptas dėmesys į išliekančią didelę valstybinių žvyrkelių dalį tarp visų Radviliškio rajono savivaldybės kelių.

„Kelių būklės palaikymui ir gerinimui vis dar skiriame per mažai lėšų. Turime ieškoti būdų, kaip daugiau investuoti į kelius, tuo pat metu plečiant savivaldybių savarankiškumą tvarkant rajoninius kelius“, – sakė šalies vadovas, pabrėžęs, kad šiuo metu jo iniciatyva rengiami teisėkūros pasiūlymai dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo pokyčių, numatant didinti savivaldybėms tenkantį KPPP krepšelį.

Susitikime taip pat aptartos kliūtys efektyvesniam įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui. Šalies vadovas padėkojo Radviliškio rajono savivaldybės mero komandai už pastangas užtikrinti švietimo kokybę visiems ir plėsti švietimo pagalbos prieinamumą specialiųjų poreikių turintiems vaikams.

„Įgyvendinant įtraukųjį ugdymą, nepaprastai svarbus tiek valstybės, tiek savivaldos strateginis požiūris. Kryptingam veikimui ir reformos sėkmei būtinas sutelktas adekvatus valstybinis finansavimas. Tai esminė prielaida sprendžiant švietimo pagalbos specialistų trūkumo ir kitas aktualias problemas“, – sakė Prezidentas.

Kaip atskira problema pokalbio metu išskirtas vėluojantis specialiųjų tikslinių dotacijų skyrimas socialinėms paslaugoms asmenims su sunkia negalia finansuoti. Sutarta peržiūrėti finansų skyrimo mechanizmą ir su atsakingomis institucijomis įsivertinti reikiamų pokyčių galimybes.

Trečiadienį ryte šalies vadovas su pirmąja ponia apsilankė Minaičių kaime, kur padėjo gėlių prie paminklo Lietuvos laisvės kovos sąjūdžiui ir 1949 m. Vasario 16 d. deklaracijai bei jos signatarams atminti, taip pat apsilankė atkurtame Lietuvos partizanų Prisikėlimo apygardos štabo bunkeryje ir apžiūrėjo ekspoziciją „Atiduok Tėvynei, ką privalai“.

Prezidentas padėkojo vietos bendruomenėms, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos atstovams bei visiems istorinės atminties saugotojams už šios valstybingumo tradicijai sakralios vietos puoselėjimą.

Jau kitą mėnesį sukaks 75 metai, kai Minaičiuose įrengtame partizanų bunkeryje įvykusiame visos Lietuvos partizanų vadų suvažiavime buvo įkurta vieninga Lietuvos ginkluotojo pasipriešinimo organizacija – Lietuvos laisvės kovos sąjūdis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-24 14:12
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal