Šalies vadovas pasveikino Australiją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasveikino Australijos Generalinį Gubernatorių Davidą Hurley ir visus šalies žmones Australijos dienos proga.

Prezidentas pasidžiaugė puikiais dvišaliais Lietuvos ir Australijos santykiais, augančiais ekonominiais, verslo, mokslo ir kultūriniais saitais bei bendradarbiavimu tarptautinėse organizacijose, partnerystėmis gynybos ir kibernetinio saugumo srityse.

Pasak šalies vadovo, Australija yra svarbi Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos partnerė. „Noriu patikinti, kad Lietuva išlieka pasiryžusi glaudžiai bendradarbiauti puoselėjant laisvą ir atvirą Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną ir palaikant taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką“, – pabrėždamas glaudų bendradarbiavimą remiant Ukrainą rašė Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas Australijos Generaliniam Gubernatoriui ir visiems Australijos žmonėms palinkėjo sėkmės ir stiprybės, o visai šaliai – visapusiškos gerovės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-26 08:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal