Prezidentas su komanda dirbs Raseinių rajone

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia tradiciją rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose ir ketvirtadienį, sausio 25 d., su komanda dirbs Raseinių rajone.

Šiluvos piligrimų informacijos centre Prezidentas su Kauno arkivyskupu metropolitu Kęstučiu Kėvalu, Raseinių rajono meru Arvydu Nekrošiumi, Raseinių savivaldybės atstovais, Šiluvos piligrimų centro vadove Silvija Čižaite-Rudokiene aptars regioninės kultūros politiką ir piligriminio turizmo potencialą. Šalies vadovas su pirmąja ponia D. Nausėdiene apsilankys šiemet pastatymo šimtmetį mininčioje, architekto A. Vivulskio suprojektuotoje, Šiluvos Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo koplyčioje.

Prezidentas su pirmąja ponia Raseiniuose padės gėlių prie paminklų Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio 1949 m. Vasario 16-osios Deklaracijos signatarams Jonui Žemaičiui-Vytautui ir Petrui Bartkui-Žadgailai.

Susitikime su Raseinių rajono meru Arvydu Nekrošiumi ir jo politine komanda šalies vadovas aptars savivaldybėms perduodamų valstybės funkcijų finansavimą, sveikatos priežiūros paslaugų infrastruktūros modernizavimo finansavimą, kitus savivaldybei aktualius klausimus.

Viduklės S. Stanevičiaus gimnazijoje Prezidentas kartu su mokiniais, jų tėvais, pedagogais, švietimo pagalbos specialistais, žmonių su negalia bendruomenės atstovais dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje įtraukiojo ugdymo tema. Diskusijoje bus aptariama ko reikia sėkmingam įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui ir pozityvių visuomenės nuostatų dėl specialiųjų ugdymo poreikių turinčių mokinių ugdymo kartu su savo bendraamžiais susiformavimui, dalinamasi gerąja patirtimi.  

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė Raseiniuose turės savo atskirą programą, - ji lankysis Raseinių trečiojo amžiaus universitete, „Vilties tako krautuvėlėje“, Raudonojo kryžiaus Vaikų priežiūros, ugdymo, reabilitacijos ir užimtumo dienos centre, Raseinių bibliotekoje. 

Darbo dienos pabaigoje Prezidentas kartu su pirmąja ponia V. Petkaus progimnazijoje susitiks su Raseinių rajono bendruomene.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-24 19:06
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal