Seimo Pirmininkė Toronte susitiko su Kanados lietuvių bendruomene

2024 m. sausio 28 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Toronte susitiko su Kanados lietuvių bendruomenės (KLB) vadovybe, vėliau susitiks ir su kitais jos nariais. Taip pat dalyvaus kovojusių už Lietuvos laisvę pagerbimo ceremonijoje, lankysis Kanados lietuvių muziejuje-archyve.

„Pagrindinis šios gausios ir veiklios lietuvių bendruomenės tikslas – išlaikyti lietuvybę Kanadoje. Todėl suprantama, kad viena iš pagrindinių susitikimo temų buvo referendumas dėl dvigubos pilietybės. Išgirdau, kad jiems labai rūpi, jog visi – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje – būtų aktyvūs ir šį kartą pavyktų pakeisti Konstitucijos nuostatas dėl pilietybės“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Šįvakar Seimo Pirmininkė išvyksta į Otavą, kur rytoj susitiks su Kanados Bendruomenių Rūmų Pirmininku Gregu Fergusu (Greg Fergus), Kanados Parlamento Šiaurės ir Baltijos šalių grupės nariais, kitais parlamentarais bei žiniasklaidos atstovais.

Sausio 29-osios vakare jungtinė Baltijos šalių parlamentų pirmininkų delegacija išvyks į Jungtinių Amerikos Valstijų sostinę Vašingtoną.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-01-28 17:05
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal