Projektas  „Kiekvienam Savas Atlantas“ su Aurimu Valujavičiumi

 Kelionės bei laiko matavimas visada žavėjo žmones. „Watchmaker Vismantas“ kelionė į „Kiekvienam Savas Atlantas“ projektą su Aurimu Valujavičiumi prasidėjo labai spontaniškai. Mūsų komanda stebėjo Aurimą irklais kertant vandenyno bangas, pergyveno dėl jo saugumo, džiaugėsi jo drąsa siekiant užsibrėžtų tikslų bei žavėjosi jo noru garsinti Lietuvą. Prisimename kaip mums vis knietėjo jam kažkaip už tai padėkoti. Pagalvojome, kad lietuviškas laikrodis bus puiki dovana jam. Juo labiau, kad jis labai vertina lietuvišką atributiką. Pirmiausia, kilo idėja Aurimui baigus irklavimą, padovanoti mūsų sukurtą laikrodį „Vytis“, kurio juodame ciferblate -  baltas raitelis. Vytis simbolizuoja galią, o baltų mįslėse ir lietuvių tautosakoje baltas raitelis lyginamas su Perkūnu. Vienu žodžiu, labai į temą. Tačiau, laikrodininkui Vismantui, ši dovana pasirodė per menka, todėl jis pasiūlė idėją, kurti paties Aurimo vardinių laikrodžių liniją. Taip kaip komplikuotas Aurimo žygdarbis, taip ir yra laikrodžių gamyba. Žinojome, kad tai sukels ne vieną iššūkį, bet vis tiek nusprendėme pabandyti. Ironiška, bet mus labiausiai spaudė ne kas kitas, bet laikas. Tuo metu, mūsų laikrodžių ambasadorė, Amerikai ir Kanadai, suplanavo iš San Francisko nuskristi į Čikagą, kur iš karto po savo kelionės per Atlantą lietuvių bendruomenėje apsilankė ir pats A. Valujavičius. Pirmiausia, ant scenos buvo padovanotas mūsų laikrodis „Vytis“, pabrėžiant mūsų tautos dėkingumą Aurimo žygdarbiui, o po to prieš tūkstantinę lietuvių diasporos minią buvo pristatyta Aurimui mūsų idėja - kurti kartu ir gaminti jo vardinius laikrodžius. Ovacijų kupina susirinkusiųjų reakcija mus dar labiau įkvėpė šiam projektui ! Taip ir buvo užmegzta tarp mūsų bendradarbiavimo pradžia. (Nuotr. 1, 2, 3, 4)

 Birželį susitikome su Aurimu jau Kaune, kartu prisėdome aptarti pačią idėją, laikrodžio dizainą, medžiagas ir istoriją, kurią Aurimas norėtų laikrodžiu papasakoti savo gerbėjams.( Nuotr. 5,6,7) Jau rugpjūčio mėnesį, Vilniaus senamiestyje esančiame DOM 16 restorane, kartu su A. Valujavičiumi renginyje pristatėme ir laikrodžio dizainą. Renginys buvo būtent dizaino pristatymui, kurį filmavo ir jo iškarpas parodė LRT laida „Širdyje Lietuvis“. (Nuotr. 8,9,10) Patį pirmąjį pagamintą 001/120 „Atlantic“ laikrodį pristatėme Aurimui šių metų sausio 16 d. Vilniuje, filmo „Irklais per Atlantą“ raudono kilimo premjeros metu. (Nuotr. 11) Norime ir jums pristatyti Aurimo Valujavičiaus vardinį laikrodį - „ATLANTIC“.

  Pati laikrodžio istorija prasideda nuo pavadinimo, kurį pasirinko pats Aurimas Valujavičius. Laikrodyje įkomponuota ir nemažai irklavimo per Atlantą simbolių. Ciferblatas yra anglies pluošto rašto atkartojimas. Ši medžiaga buvo naudojama gaminant valtį „Lituanica“. Tuo pačiu ciferblato spalva ir dizainas primena bangas. Viena rodyklė atspindi kelionės įvykį, kuomet Aurimui lūžo irklas. Todėl ji yra irklo formos, o irklo mentis pasipuošusi trispalve. Šiam irklui judant aplink ašį, kyla įspūdis lyg laikrodyje toliau vyksta irklavimas. „Atlantic“ yra atsparus vandeniui iki 300 M. Visi skaičiai bei rodyklės - liuminescenciniai. Apyrankė - pagaminta iš aukštos kokybės silikono ir turi specializuotą tekstūrą, nes tokias mėgsta Aurimas. Perkant - yra galimybė apyrankę pakeisti į metalinę ar odinę, kaip sako laikrodžio architektas Aurimas - „kiekvienam savas Atlantas“. Visi autentiškumo sertifikatai pasirašyti Aurimo ranka.(12, 13) Jie yra atspausdinti ant drobės lyg taip grįžtume atgal į praeitį, kuomet Darius ir Girėnas perskrido tą patį Atlantą. Laikrodžių bus pagaminta tik 120, tiek kiek dienų užtruko Aurimo kelionė per Atlantą: 100 – laikrodžių šveicariškais kvarciniais mechanizmais  ir 20 – šveicariškomis automechaninėmis „širdimis“.

Laikrodžiai su „Watchmaker Vismantas“ prekiniu ženklu išsiskiria kokybe, dizainu ir ilgaamžiškumu. Vismantas - laikrodininkas jau virš 30 metų. Pats laikrodžius gamina jau nuo 2018 metų. Pirmasis laikrodis buvo dedikuotas Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui, o šį laikrodį skiriame Dariaus ir Girėno žygdarbio 90-šimtmečiui. Tai ne tik laikrodis, tai įkvėpimo šaltinis, vandenyno bangavimas permirkęs patriotiškumo meile Lietuvai. Šis laikrodis -  Lietuvos istorijos dalis.

Visuomenė turės galimybė įsigyti Aurimo Valujavičiaus laikrodį jau nuo vasario mėnesio. Visi laikrodžiai surenkami tik po užsakymo. Daugiau informacijos telefonu +37068741273 projekto atstovas spaudai Donatas

Pranešimą paskelbė: Construction design solutions, MB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal