Premjerė aptarė ES saugumo ir atsparumo grėsmėms klausimus su eurokomisare Ylva Johansson

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su Lietuvoje viešinčia Europos Komisijos nare Ylva Johansson, atsakinga už Europos Sąjungos vidaus reikalus. Susitikime aptartos ES atsparumo grėsmėms, saugumo, paramos nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai, padėties Baltarusijoje temos. Susitikime taip pat dalyvavo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Per beveik dvejus Rusijos pilno masto karo metus mes, ES šalys, padarėme daug, padėdami Ukrainai gintis, tačiau vis dar galime daugiau, kad padėtume jai laimėti. Įvardydami tai kaip siektiną tikslą, turime daryti dėl jo viską, kas mūsų galioje, nes kitų kelių atkurti tvarią taiką ir saugumą Europoje nėra. Jeigu Rusija, perstačiusi savo ekonomiką ant karo bėgių, nebus sustabdyta Ukrainoje, tai taps daug didesniu iššūkiu mums visiems“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Nepaisant sunkumų atkuriant karinus pajėgumus, Rusijos rengimasis ilgalaikiam konfliktui akivaizdžiai rodo, kad režimas išliks ilgalaike grėsme Europai, pridūrė Vyriausybės vadovė.

Susitikime premjerė pasidžiaugė ketvirtadienį pasiektu Europos Vadovų Tarybos sutarimu dėl papildomo paramos paketo Ukrainai, itin svarbaus besiginančiai šaliai.

Premjerė I. Šimonytė ir eurokomisarė Y. Johansson taip pat aptarė padėtį Baltarusijoje, kurios režimas bendrininkauja su Rusija agresijoje prieš Ukrainą. Lietuva išlieka atvira režimo persekiojamiems Baltarusijos pilietinės visuomenės nariams, tuo pačiu išlikdama budri dėl režimo keliamų grėsmių kaimyninėms šalims, pridūrė premjerė.

Susitikime taip pat aptartas Kaliningrado tranzito, vykdomo pagal atitinkamus ES reglamentus, klausimas.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-02 11:49
Tarptaut.santykiai, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal