Seimo nario Raimundo Lopatos pranešimas: „Naujausioje savo knygoje R. Lopata nagrinėja sąlygas respublikos ir visos regiono ateičiai“

2024 m. vasario 2 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 

Pasirodė politikos mokslų profesoriaus, Seimo nario Raimundo Lopatos knyga „Rytų politika ir Lietuvos ateitis“. Ankstesnės jo knygos buvo teorinės ir istorinės, o ši arčiau praktikos: tekstai parengti jau iš parlamentaru dirbančio politologo perspektyvos. Autorius savo knygą pristatys artėjančioje Vilniaus knygų mugėje.

Paskutiniame politologinės analizės rinkinio tekste „Apie Respubliką“ įžvalgiai įspėja: „Užmirštama, kad piliečiui nustojus rūpintis savo laisve, valdžia imasi tą laisvę reguliuoti, drausti, skirstyti, meluoti ir sekti. Dėl šių priežasčių demokratija nuolatos balansuoja ties apolitiškumo riba. Valstybė tampa silpnesnė. Respublika virsta parodija.“ Kartu R. Lopata siūlo būdą, kaip išsaugoti ištikimybę respublikos idealams.

Straipsnių rinkinys struktūruotas topografiniais blokais: apie Rytų politiką, Armėniją, Baltarusiją, Rusiją, Sakartvelą, Ukrainą. Dar vienas skyrius skirtas platesniems respublikos integralumo ir integracijos politikos epizodams.

Seimo Ateities komiteto pirmininkas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys, Tarpparlamentinių ryšių su Armėnijos Respublika grupe pirmininkas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Lopata yra daugiau kaip 20 knygų autorius ir bendraautorius. Kaip politikos mokslininkas jis yra parašęs knygas „Prezidento suktukas“, „Lopatologija: apie politinį popsą“, „Lietuvos valstybingumo raida 1914–1918 metais“, „Lietuva kaip problema“, „Lietuvos valstybingumo raida 1914–1918 metais“, „Valstybės atkūrimo istorijos“, „Valstybė ir istorija“, „Politikai ir istorija“, kt.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-02 15:48
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal