Prezidentas: investicijos į gynybą – saugios ateities garantas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lenkijos Seimo Maršalka Szymon‘u Hołownia. Šalies vadovas su Lenkijos Seimo Maršalka aptarė dvišalius Lietuvos ir Lenkijos ryšius, bendradarbiavimą gynybos srityje, saugumo situaciją regione ir paramą Ukrainai.

Susitikime Prezidentas išreiškė Lietuvos pasirengimą išlaikyti ir stiprinti strateginę partnerystę su Lenkija bei plėsti jau sėkmingai vykdomą bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje. Pasak G. Nausėdos, Lietuva yra suinteresuota aktyviai dalyvauti bendruose dviejų šalių gynybos pramonės vystymo projektuose ir rengti bendras karines pratybas. Prezidentas taip pat akcentavo būtinybę glaudžiai bendradarbiauti stiprinant Suvalkų koridoriaus saugumą.

„Lietuvos ir Lenkijos strateginė partnerystė – itin vertinga ir svarbi visam regionui. Džiugina mūsų puikūs ryšiai gynybos srityje, intensyvėjantis ekonominis bendradarbiavimas, bendras interesų atstovavimas įvairiuose tarptautiniuose formatuose. Abi šalys aktyviai didina išlaidas gynybai, nes suprantame, kad tai – mūsų saugios ateities garantas“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas akcentavo, kad Lietuvai ir Lenkijai yra būtina aktyviai dirbti su NATO sąjungininkais ir partneriais ES telkiant paramą Ukrainai, raginant kartu  stiprinti savo gynybos ir saugumo pramonės pajėgumus.

Prezidentas pasidžiaugė suintensyvėjusiu ekonominiu ir kultūriniu bendradarbiavimu tarp šalių. Šalies vadovas pabrėžė bendrų infrastruktūros projektų įgyvendinimo svarbą, ypatingai užbaigiant elektros tinklų sinchronizaciją, Rail Baltica ir Via Baltica projektus, stiprinant karinį mobilumą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-05 13:10
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal