Prezidentas susitiko su Aukščiausiojo Teismo pirmininke

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininke Danguole Bubliene. Susitikimo metu aptarti teismo bendruomenei aktualūs teisingumo vykdymo klausimai, sistemos problemos, nuveikti darbai.

Šalies vadovas su LAT pirmininke kalbėjo apie Aukščiausiojo Teismo sisteminį bendradarbiavimą su kitomis institucijomis, pažymėjo geresnės komunikacijos ir visuomenės informavimo svarbą.

Susitikimo metu taip pat aptartos civilinio ir baudžiamojo procesų teisės normų tobulinimo galimybės, bendros teismų sistemos veikimo problemos ir galimi jų sprendimai, Aukščiausiojo Teismo pastato rekonstravimo ir veiklos finansinio aprūpinimo klausimai.

„Visuomenės lūkestis teismams yra užtikrinti teisingumo vykdymą. Svarbu padidinti pasitikėjimą teismais, teisingumo pojūtį visuomenėje“, – parėžė šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-05 15:28
Teisėsauga, teisėtvarka
pasidalinti
atgal