Prezidentas „Fintech Day 2024“ konferencijoje: turime išlaikyti patikimumu grįstą finansinių technologijų šalies vardą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį atidarė finansų technologijų konferenciją „Fintech Day 2024“.

Šalies vadovas pažymėjo, kad finansų technologijos šiandien neabejotinai yra viena iš pagrindinių pasaulio ekonomikos varomųjų jėgų, ir pasidžiaugė, jog Lietuva jau spėjo įsitvirtinti kaip finansinių technologijų šalis. Prezidentas pabrėžė, kad maždaug kas dešimtas Europos finansinių technologijų vartotojas yra gavęs paslaugų iš Lietuvos.

Valstybės vadovas išreiškė įsitikinimą, kad negalime sau leisti vien tik džiaugtis savo sėkme. „Mes visi – politikos formuotojai ir verslo lyderiai – šiandien turime ir toliau rūpintis, kad Lietuva pirmautų kaip startuolių ir finansinių technologijų šalis Europoje ir už jos ribų. Priešingu atveju kiltų rizika, kad estafetę perims kiti“, – sakė Prezidentas.

Lietuvos vadovas sveikinimo kalboje pažymėjo finansinės ir socialinės įtraukties svarbą. „Matau finansinių technologijų sektoriaus potencialą teikti finansines paslaugas tokiems visuomenės segmentams, kurie neturi pakankamos prieigos prie bankinių paslaugų, pavyzdžiui, mažoms ir vidutinėms įmonėms. Arba atokiose šalies vietovėse gyvenantiems piliečiams“, – sakė Prezidentas.

Prezidentas pažymėjo, kad finansinių technologijų inovacijos didina produktyvumą, skatina ekonomikos augimą ir inovacijas, kurios prisideda prie darbo vietų kūrimo, taip pat atveria galimybes žaliosioms inovacijoms.

„Nors finansinių technologijų inovacijos gali duoti teigiamų rezultatų, jos taip pat kelia ir naujų rizikų. Finansų įstaigų ir nacionalinių reguliavimo institucijų vaidmuo ir pareiga – laiku mažinti riziką ir priimti greitus bei informacija grįstus sprendimus. Labai svarbu kurti ir stiprinti pasitikėjimą finansinėmis inovacijomis“, – pažymėjo šalies vadovas.

Prezidentas konferencijos dalyviams palinkėjo drąsių idėjų, stiprios valios ir naujų pasiekimų, kurie leistų Lietuvai išlikti pasauliniame patikimų finansinių technologijų šalių žemėlapyje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-08 09:49
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal