Prezidentas: turime unikalias galimybes įgalinti inovacijas šalies saugumui ir gynybai stiprinti

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia darbo dieną Prienų rajone. Šalies vadovas inicijavo diskusiją apie dronų pramonę Lietuvoje, siekdamas aptarti jos plėtros galimybes bei didžiausias kliūtis, taip pat galimas dronų panaudojimo sritis.

Šalies vadovas pabrėžė, kad dronai – vienas iš teigiamų vykstančio technologinio proveržio pavyzdžių. Jais pristatomos siuntos, užtikrinamas saugumas miestuose, galimas ir jų panaudojimas sveikatos apsaugoje, karyboje. „Nors kol kas ne taip gausiai, kaip norėtųsi, tačiau girdime lietuviškų įmonių vardus, prasmingai skambančius Ukrainoje, matome didžiųjų Vakarų gamintojų susidomėjimą mūsų gamintojų, tyrėjų idėjomis ir siūlomais inovatyviais technologiniais sprendimais“, – teigė Prezidentas. Pasak šalies vadovo, norint sukurti konkurencingus, inovatyvius produktus, laiko veiksnys yra labai svarbus, o valstybės vaidmuo sudarant sąlygas sektoriaus plėtrai – kertinis.

Susitikimo metu aptartos perspektyvos dronų pramonės srityje Lietuvoje ir kliūtys, su kuriomis susiduria gamintojai, tyrėjai, nauji prisidėti norintys, idėjų turintys žmonės. Diskutuota, kaip technologijos gali prisidėti užtikrinant valstybės saugumą ir kuriant ekonominę gerovę.

„Turime išnaudoti valstybės turimus resursus, skatinančius inovacijų diegimą. Štai šiandien esame Prienuose, šalia kurių yra Pociūnų aerodromas“, – kalbėjo Prezidentas, pažymėdamas, jog su Prienų rajono savivaldybės meru diskutavo, kaip turima infrastruktūra gali būti išnaudojama dronų pramonės plėtrai Lietuvoje ir kaip tai gali pasitarnauti pritraukiant įmones plėsti veiklą regionuose.

„Technologijos, procesų automatizavimas galinga jėga skverbiasi į visas mūsų gyvenimo sritis, pradedant buitimi ir baigiant sprendimų priėmimu bei šalies gynyba“, – susitikimo metu kalbėjo šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-08 15:17
Pramonė, gamyba, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal