Prezidentas priėmė Maltos, Omano ir Mauritanijos ambasadorių skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį priėmė Maltos Respublikos ambasadoriaus Alexanderio Scerri Herreros, Omano Sultonato ambasadoriaus Bardo Mohammedo Bardo Al Mantheri ir Mauritanijos Islamo Respublikos ambasadoriaus Boubacaro Kane skiriamuosius raštus.

Susitikime su Lietuvai naujai akredituotu Maltos Respublikos ambasadoriumi šalies vadovas aptarė artėjantį Maltos Prezidento vizitą Lietuvoje ir renginius, skirtus 30 metų diplomatinių santykių įsteigimo paminėjimui. Lietuvos Prezidentas pabrėžė, jog būtina išnaudoti dvišalių Lietuvos ir Maltos santykių stiprinimo ekonomikos bei kultūros srityse potencialą. Šalies vadovas pažymėjo Europos Vadovų tarybos sprendimų dėl paramos paketo Ukrainą svarbą, siekį kuo sparčiau panaudoti užšaldytą Rusijos turtą Ukrainos atstatymui. Prezidentas taip pat padėkojo naujajam Maltos ambasadoriui už bendradarbiavimą Europos Sąjungoje sprendžiant kovos su nelegalia migracija klausimus.

Susitikime su Omano Sultonato ambasadoriumi Lietuvos vadovas pasidžiaugė dvi šalis jungiančia draugyste ir pabrėžė, kad Lietuvai partnerystė su Omanu ir Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalimis yra strategiškai svarbi besikeičiančios geopolitinės situacijos kontekste. Prezidentas pasveikino ES-Persijos įlankos šalių strateginės partnerystės susitarimo įgyvendinimą bei pabrėžė interesą toliau skatinti labai reikalingą dialogą ir bendradarbiavimą. Šalies vadovas susitikimo metu akcentavo dar aktyvesnį šalių bendradarbiavimą turizmo, švietimo srityse, investicijų plėtros į infrastruktūrą potencialą.

Su Lietuvai akredituotu Mauritanijos ambasadoriumi Prezidentas aptarė dvišalių santykių plėtros potencialą ir pabrėžė ekonominio-prekybinio bendradarbiavimo galimybes žemės ūkio, atsinaujinančios energetikos, kibernetinio saugumo srityse. Šalies vadovas pasidžiaugė efektyviu bendradarbiavimu tarptautinėse organizacijose, taip pat padėkojo Mauritanijai už paramą tarptautinėmis taisyklėmis grįstai pasaulinei tvarkai, akcentuodamas Rusijos karo globalias pasekmes ir Rusijos tarptautinę atsakomybę už tai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-13 16:31
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal