Aktorę Jūratę Onaitytę po spektaklio „Kai mes būsim jauni“ pasveikino Lietuvos prezidentas ir pirmoji ponia

Vasario 14-ąją Nacionaliniame Kauno dramos teatre įvyko Jūratės Onaitytės 70-mečio jubiliejui skirtas spektaklis „Kai mes būsim jauni“ pagal Daivos Čepauskaitės pjesę. Didžiulio populiarumo sulaukusį spektaklį žiūrėjo aktorę pagerbti atvykęs LR Prezidentas J. E. Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana.

Nors raštiškas prezidento sveikinimas aktorę pasiekė gimtadienio dieną – vasario 11-ąją, šalies vadovas atvyko ir į menininkės jubiliejui dedikuotą spektaklį „Kai mes būsim jauni“. Režisieriaus Aleksandro Špilevojaus kūrinys pasakoja apie vyresnio amžiaus žmones, kuriuos dažnai užmirštame, pašiepiame, diskriminuojame, jų nevertiname. Apie tuos, kurių gyvenimiška patirtis yra neįkainojamas lobis. Komiškame spektaklyje gausu humoro, jaunystės prisiminimų, vaidina nuostabūs vyresnės kartos teatro aktoriai: Jūratė Onaitytė, Vilija Grigaitytė, Liubomiras Laucevičius, Inesa Paliulytė, Algirdas Pintukas, Liucija Rukšnaitytė, Lili Stepankaitė.

Po spektaklio aidint garsiems plojimams teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas į sceną pakvietė šalies vadovą su žmona. Iki įsižiebiant šviesai salėje, aktorė nežinojo, kad tarp žiūrovų yra Jo Ekscelencija.

Tardamas sveikinimo žodį prezidentas akcentavo, jog žavėjosi Jūratės Onaitytės sukurtais vaidmenimis televizijoje, pradedant nuo „Raudonmedžio rojaus“, vėliau – įkūnytais teatro scenoje: „Jie buvo įvairūs: ironiški, groteskiški, gilūs, bet visi turėjo jūsų asmenybės nuspalvintą koloritą. Aš ir šiandien stebėdamas spektaklį bandžiau atrasti, kur yra tas bendras vardiklis. Man atrodo, kad jūsų vaidmenys yra nostalgiški gerąja prasme – skaidrūs ir kartu išdidūs.“

Jubiliejų švenčiančiai ir kitiems spektaklyje vaidinusiems aktoriams prezidentas Gitanas Nausėda palinkėjo sveikatos, vaidmenų, buvimo scenoje, nes šio teatro branduolio kūryba žiūrovams suteikia laimės.

Itin jautrius žodžius teatro ir kino aktorei tarė pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė: „Legendinis vardas, asmenybė, moteris. Žmogus – akys, žvilgsnio gelmė, sielos skrydis, laisvė, meilė, džiaugsmas, skausmas, netektis. Ačiū, kad randate žodį, kad pasidalijate įžvalga. Ačiū, kad pakylėjate iki prasmės gyventi, ieškoti, keliauti.“

Prezidentą lydėjo ir spektaklį žiūrėjo vyriausioji patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Jolanta Karpavičienė bei patarėjas Ridas Jasiulionis.

Taip pat Jūratę Onaitytę Nacionalinio Kauno dramos teatro, generalinio direktoriaus ir visų teatro tarnybų žmonių vardu pasveikino meno vadovas Edgaras Klivis ir įteikė albumą, kuriame surinktos mielos, brangios aktorės scenos bei gyvenimo akimirkos. „Mes džiaugiamės kiekviena su jumis praleista minute, mums vis dar atima žadą sutikus jus teatro koridoriuose. Tikimės ilgo, gražaus bendradarbiavimo“, – sakė meno vadovas. Taip pat jubiliatei buvo įteiktos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės, Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, Kultūros ministro Simono Kairio padėkos bei Kauno miesto savivaldybės sveikinimai, mecenato „SDG“ ir „Teatro klubo“ gėlių puokštės.

Aktorė dėkojo pažiūrėti spektaklio atvykusiam prezidentui už staigmeną, gražius žodžius, padėkojo susirinkusiai publikai. Visi spektaklio dalyviai gerbiamai Jūratei Onaitytei sugiedojo „Ilgiausių metų“.

NKDT informacija

Donato Stankevičiaus nuotraukos