Prezidento gėlės – Vasario 16-tosios Akto signatarų artimiesiems

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, pagerbdamas 1918 metų Nepriklausomybės Akto signatarus, jų artimiesiems perdavė gėlių kompozicijas, kurios Vasario 16-ąją dieną papuoš šių valstybingumą Lietuvai sugrąžinusių asmenybių amžinojo poilsio vietas visoje šalyje.

Pasak Prezidento, kiekvienas toks susitikimas su Vasario 16-osios Akto signatarų ar jų artimųjų palikuonimis primena valstybingumo esmę.

Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse perduodamos gėlės yra visos tautos pagarbos ir dėkingumo ženklas šioms išskirtinėms asmenybėms, mūsų laisvės pradininkams ir kūrėjams.

„Kaskart įsitikinu, kad šeimos tradicijų puoselėjimas nuostabiai atliepia ir papildo valstybės raidą. Kaip nepriklausoma Lietuva, atlaikiusi daugelį sukrėtimų, šiandien toliau auga ir stiprėja, taip ir jos kūrėjų giminės iš kartos į kartą perduoda Tėvynės meilės geną. Tai, kas nėra pamiršta, tebėra gyva“, – susirinkusiems Prezidentūros  Baltojoje salėje sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pasidžiaugė, kad jaunosios kartos atstovai turi įkvepiantį pavyzdį, kuriuo galės ilgus metus sekti.

Signatarų artimiesiems šalies vadovas įteikė ir jo iniciatyva naujai perleisto pirmojo lietuviško mėnraščio „Aušra“ rinkinius. „Tegul „Aušra“ šiandienos iššūkių akivaizdoje iš naujo paliudija kaip atgimė ir augo nepriklausomos Lietuvos valstybės idėja“, – sakė Prezidentas.

Gėlių kompozicijos Prezidento vardu taip pat bus padėtos Vilniuje – Antakalnio kapinėse prie Laisvės gynėjų memorialo, prie Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialo žuvusiems už Tėvynę, prie Adolfo Ramanausko – Vanago kapo, Rasų kapinėse 1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių koplyčioje, prie M. K. Čiurlionio, Nežinomo kareivio kapų, prie žuvusių už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklo, Kaune – prie Nežinomojo kareivio kapo, Maironio kapo, paminklų Prezidentams A. Smetonai, A. Stulginskiui, K. Griniui, Kudirkos Naumiestyje – prie V. Kudirkos kapo, Alytuje – prie A. Juozapavičiaus kapo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-15 15:02
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal